Julkaistu: 11.04.2017 05:00

SDP:n piirijohtajat Uutissuomalaisen kyselyssä: Vakavan keskustelun paikka

SDP:llä on edessään vakava keskustelu juuri pidettyjen kuntavaalien tuloksen jälkeen. Näin sanovat SDP:n piirijohtajat Uutissuomalaisen kyselyssä.

Piirijohtajat haluavat ruotia puolueen sisällä syyt kuntavaalien kehnoon tulokseen, ennen kuin puheenjohtaja Antti Rinteen asemasta voidaan keskustella.

Uutissuomalaisen kyselyssä kahdestatoista piirijohtajasta kuitenkin vain neljä antaa varauksettoman tukensa Rinteelle. Toisaalta kukaan ei esitä suoraa epäluottamusta puolueen puheenjohtajalle eikä kukaan vaadi ylimääräisen puoluekokouksen järjestämistä puheenjohtajakysymyksestä.

Sunnuntain kuntavaalitulos oli pettymys suurimmalle oppositiopuolueelle. SDP saavutti valtakunnallisesti 19,4 prosentin kannatuksen ja jäi kärkipuolueiden keskinäisessä kamppailussa toiseksi kokoomukselle 1,3 prosenttiyksikön erolla.

Kommentit

Taisi olla Eero Heinäluoma, joka kuntavaaleissa ilmoitti olevansa sanojen mitaisensa mies. Jos Rinnekin olisi, hän lähtisi jo, enempiä selvittämätä. Aikaa hänella oli, valtaa myös. Tulosta ei pääoppositio saanut. Tempputoimet eivät korjausta tuo eikä suurta visiota ole. Valmis tapaus. Tilaisuus annettava nuorille.

Tänään kello 14 jälkeen tiedämme mitä todennäköisimmin, aikooko nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö hakea jatkokautta.Niinistö pitää kauan kaivatun tiedotustilaisuuden. Aiemmin hän on viestittänyt, että kertoo mahdollisesta jatkokaudesta kevään korvalla. Nyt taitaa olla se hetki.

Arkistokuva. Joel Maisalmi / Lännen Media

Presidentti Sauli Niinistö kertoo tulevaisuuden suunnitelmistaan tänään tiedotustilaisuudessa. Tilaisuus alkaa Mäntyniemessä kello 14. Niinistö kertonee tilaisuudessa, haluaako hän jatkaa presidenttinä. Hän on kertonut ilmoittavansa asiasta loppukeväästä. Presidentinvaalit käydään tammikuussa.

Ilkka Alarotu/arkistokuva Kuva: Joel Maisalmi

Maailman johtaviin ruokakauppoihin kuuluvan Tescon tuotteita tuotteita tulee tänään Prismojen, S-markettien ja pääkaupunkiseudun Alepojen valikoimiin.Ensi vaiheessa tarjolla on 200 tuotteen valikoima brittiläisen Tescon kahdesta tuotesarjasta.

Vaalirahoituksessa on myös kyse ehdokkaan moraalista, toteaa rahoituslainsäädäntöä valmistellut ministeri Lauri Tarasti. Kuva: Joel Maisalmi

Valtaosa kuntavaalien vaalirahailmoituksensa jo jättäneistä on ilmoittanut kampanjansa rahoituksen jääneen alle 800 euron.Sunnuntaiaamupäivään mennessä kerättyjen vaalirahailmoitusten perusteella näin on ilmoittanut yli 8 100 kaikista runsaasta 10 200:sta ilmoituksen jättäneestä.