Julkaistu: 21.04.2017 08:34
-
Päivitetty: 21.04.2017 15:30

Viikonloppu alkaa sateisissa tunnelmissa, osassa maata voi jopa ukkostaa

Viikonloppu alkaa epävakaisessa säässä. Ilmatieteen laitoksen mukaan kuurosateet ovat tänään yleisiä koko maassa. Sateet voivat tulla räntänä myös etelässä. Kuurot ovat erityisen voimakkaita maan etelä- ja keskiosissa, ja myös ukkonen voi jyrähtää.

Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että kuuroihin voi liittyä lisäksi yksittäisiä salamoita. Lämpimintä on tänään maan lounaisosassa, jossa saattaa olla noin yhdeksän astetta lämmintä. Lapissa sää on nollan tuntumassa.

Samanlainen sää jatkuu lauantaina ja sunnuntaina. Sunnuntaina sää tosin kylmenee hieman.

Arkistokuva. Joel Maisalmi / Lännen Media

Presidentti Sauli Niinistö kertoo tulevaisuuden suunnitelmistaan tänään tiedotustilaisuudessa. Tilaisuus alkaa Mäntyniemessä kello 14. Niinistö kertonee tilaisuudessa, haluaako hän jatkaa presidenttinä. Hän on kertonut ilmoittavansa asiasta loppukeväästä. Presidentinvaalit käydään tammikuussa.

Ilkka Alarotu/arkistokuva Kuva: Joel Maisalmi

Maailman johtaviin ruokakauppoihin kuuluvan Tescon tuotteita tuotteita tulee tänään Prismojen, S-markettien ja pääkaupunkiseudun Alepojen valikoimiin.Ensi vaiheessa tarjolla on 200 tuotteen valikoima brittiläisen Tescon kahdesta tuotesarjasta.

Vaalirahoituksessa on myös kyse ehdokkaan moraalista, toteaa rahoituslainsäädäntöä valmistellut ministeri Lauri Tarasti. Kuva: Joel Maisalmi

Valtaosa kuntavaalien vaalirahailmoituksensa jo jättäneistä on ilmoittanut kampanjansa rahoituksen jääneen alle 800 euron.Sunnuntaiaamupäivään mennessä kerättyjen vaalirahailmoitusten perusteella näin on ilmoittanut yli 8 100 kaikista runsaasta 10 200:sta ilmoituksen jättäneestä.

Poliisin saapumisaika kiireellisille hälytystehtäville vie pisimpään Itä-Suomessa, uutisoi Savon Sanomat. Poliisin tulo kiireellisille hälytystehtäville kesti Itä-Suomessa viime vuonna keskimäärin noin 20 minuuttia. Esimerkiksi Lapissa poliisi tulee paikalle keskimäärin 1,5 minuuttia nopeammin.