Uutiset

Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä on yrittänyt olla yhteydessä alaikäiseen uhriin ja pyrkinyt sisään uhrin asuntoon, kuvailee syyttäjä aamulla alkaneessa oikeusistunnossa. Alaikäinen nainen on asunut samassa talossa Penttilän kanssa.

Venäjältä yritettiin salakuljettaa Suomeen 250 iilimatoa, kertoo Korkeasaaren eläintarha. Verijuotikkaita oli ilmeisesti yritetty tuoda lääkinnällisiin tarkoituksiin. Tulli oli takavarikoinut kahteen purkkiin laitetut juotikkaat, koska niille ei ollut asianmukaista tuontilupaa.

Yhdysvaltain liittolaismaat Natossa ovat kasvattamassa puolustusmenojaan tänä vuonna yli neljällä prosentilla, kertoo sotilasliiton pääsihteeri Jens Stoltenberg. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on aiemmin vaatinut Nato-liittolaisia nostamaan puolustusmenojaan.

Pääministeri Juha Sipilä. Kuva: Mauri Ratilainen

Syksyn työmarkkinakierrokselle kasautuu paineita siitä, että palkkaratkaisuissa on paperilla plussia eikä vain pyöreitä nollia, myöntää pääministeri Juha Sipilä (kesk.). Työllisyyden kehityksessä hän pitää tulevaa neuvottelukierrosta hyvin ratkaisevana.

Poliisi esittää Espoon sunnuntaisen pitseriapalon sytyttämisestä epäiltyjä kahta miestä vangittavaksi. Espoon käräjäoikeus päättää huomenna, vangitseeko se miehet. Pitseria Paradisen ikkunaan Espoon Leppävaarassa heitettiin sunnuntai-iltana polttopullo, ja tuli tuhosi ravintolan.