Perjantaina 19.3. vietetään Minna Canthin päivää. Canth oli suomalainen kirjailija, lehtinainen ja liikenainen, joka rakasti illanviettoja ja retkiä Kuopion...
Avainsana - Ruoka
Viikonlopun pastaan pilkotaan kilo kirsikkatomaatteja, jotka paahtuvat muhevaksi kastikkeeksi uunissa.
Moni syö puuroa päivittäin aamupalaksi. Helppo tapa saada vaihtelua puuroaamuihin on tehdä uunipuuroa. Uunissa puuro kypsyy hitaasti vastustamattomaksi...
Kotimaisen kalan syöminen on hieno ympäristöteko, sillä luonnonkalan tai Itämeren rehulla kasvatetun kalan käytön lisääminen puhdistaa vesistöjä ravinteista.
Sipuli on monien ruokien perusmauste, mutta sopii myös huomion keskipisteeksi.
Peruna yllättää monipuolisuudellaan. Älä siis suotta jätä sitä pelkkään sivurooliin. Perunaruoka ei voi epäonnistua, kun valitset kuhunkin ruokaan parhaiten...
Monissa valmiissakin resepteissä raskaimmat ainesosat voi korvata muilla, kun opettelet muutamat perusasiat.
Tuhti gulassi kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.
Pataan laitetaan ensin poronrasvaa eli poronkuuta, joka on Nikulan mukaan upea raaka-aine. Se antaa oman makunsa käristykselle. Jos kuuta ei ole saatavilla...
Makkaraperunoista löytyy maininta Suomessa jo vuodelta 1931, mutta nykymuodossa niitä myytiin Suomessa tiettävästi ensimmäistä kertaa Turun Ruisrockissa vuonna...