Hameensanomat.fi

Hämeen Sanomien verkkopalvelu hameensanomat.fi tarjoaa sanomalehden vahvuudet ja luotettavan mediaympäristön. Hameensanomat.fi on paikallinen verkkomedia, joka tavoittaa kuukaudessa yli 230 000 käyttäjää.

Mainostaja saa kattavimman peiton viestilleen käyttämällä sekä painettua lehteä että digitaalisia kanavia, sillä Hämeen Sanomat ja hameensanomat.fi tavoittaa yhdessä yli 80 % Hämeenlinnan markkina-alueen väestöstä.

Mainosmuodot ja hinnat

Verkkosivumme toimivat responsiivisesti eli sivuston sisältö mukautuu lukijan päätelaitteen mukaan, joten joistain mainosmuodoista tarvitaan kaksi erikokoista aineistoa. Hintoihin lisätään alv 24%.

Paraati – hinta CPM 25 €

Desktop 980×400 px
Mobiiliselain 300×250 px
Mobiilisovellus 300×250 px

Boksi – hinta CPM 10 €

Desktop 300×250 px
Mobiiliselain 300×250 px
Mobiilisovellus 300×250 px

Pystyparaati – hinta CPM 13 €

Desktop 300×600 px
Mobiiliselain 300×431 px
Mobiilisovellus 300×431 px

Jättiboksi – hinta CPM 12 €

Desktop 468×400 px
Mobiiliselain 300×250 px
Mobiilisovellus 300×250 px

Kokosivun mainos näköislehdessä

Paperisen lehden näköisversio on luettavissa desktopilla, tabletilla ja mobiilissa. Näköislehden sivujen väliin on mahdollista sijoittaa koko sivun välisivumainos, joka toimii koko kuva-alueen kokoisena linkkinä.

Mainosaineiston voi toimittaa kahtena still-kuvana, jos et halua tehdä aineistoon rich media -toteutuksia. Mainosaineisto skaalataan automaattisesti responsiivisesti erikokoisille näytöille lisäämällä tarvittaessa kuvien reunoihin mustaa marginaalia.

Hinta 400€ / vko.

Pystyorientaation kuva
1536 x 2008 px (retina)

Vaakaorientaation kuva
2048 x 1496 px (retina)

Aineisto tehdään siis kahtena png-kuvana tai hyvälaatusena jpg-kuvana. Pysty- ja vaakakuvien yhteenlaskettu maksimitiedostokoko on 5 MB. Yhden kuvan maksimitiedostokoko on 3 MB.

Aineistoon listätään automaattisesti koko kuva-alueen kokoinen linkkitieto. Muista myös linkkitieto aineistoa toimittaessa.

Toiminnalliset rich media -mainokset keräävät keskimäärin parempia interaktioprosentteja still-kuviin verrattuna, joten suosittelemme käyttämään niitä aina kun mahdollista. Lisätietoja rich media -mainoksista alla.

Kokosivun mainos käyttäen rich mediaa

Mainosnäkymät toimivat samalla tavalla kuin laitteiden selain, eli mainokset toteutetaan HTML5, CSS ja Javascript -tekniikoilla vastaavalla tavalla kuin normaalit verkkosivustot. Hämeen Sanomien käyttämä Richie Ads tukee kaikkia laitteen tukemia HTML5- ja CSS3-ominaisuuksia (esim. audio- ja video- elementit, CSS-animaatiot paikannus, gyroscope, accelerometer yms.).

Mainos näytetään koko ruudun koossa kaikenkokoisilla päätelaitteilla puhelimista suurinäyttöisiin desktop-tietokoneisiin, joten mainoksen tulee olla responsiivinen vastaavalla tavalla kuin minkä tahansa eri laitteilla käytettä verkkosivu. Mainos kannattaa toteuttaa niin, että sen kuvanlaatu on hyvä myös suurilla näytöillä ja resoluutioilla, eli kannattaa varautua vähintään 2000 px leveisiin ja korkeisiin näyttöihin.

Vastaavasti on syytä varautua myös pieniin näyttöihin, joilla tekstistä tulee saada selvää. Kaiken ei tarvitse mahtua ruudulle kerrallaan, vaan mainos voi olla pystysuunnassa skrollattava.

Huomaa, että voit hyödyntää mainosaineistona myös esimerkiksi mainostajan responsiviista kampanjasivua, jolloin mainostettava sisältö on heti käyttäjän nähtävillä ylimääräisen klikkauksen sijaan.

Tekniset ohjeet
Aineisto-zipin tiedostokokoraja on 5 megatavua.

Kokosivun aineistot toimitetaan zip-tiedostona. Aineiston index.html -tiedoston tulee olla aineiston juuressa. Aineisto voi sisältää vain yhden html-tiedoston. Kaikki muut materiaalit voivat olla kansioissa (kuvat, css-tiedostot, Javascript-tiedostot yms.). Mainosaineiston tulee toimia myös käyttäjän ollessa offline-tilassa, joten huomioi, että esimerkiksi Javascript-tiedostot ja mahdolliset fonttitiedostot sisältyvät aineistopakettiin.

Aineiston index.html:ään on lisättävä head-osion alussa MRAID-tag muodossa:

<script src=”mraid.js”></script>

Tagista mainosjärjestelmä tunnistaa aineiston rich media -mainokseksi, itse mraid.js-tiedostoa ei tarvita mukaan aineistoon.
Voit linkittää mainoksesta verkkosivustoille käyttäen normaaleja http-linkkejä.

Täältä löydät lisää mainosaineisto-ohjeita!

Linkki näköislehdessä

Mainokseen on mahdollista liittää näköislehdessä linkki, joka ohjaa asiakkaat esimerkiksi suoraan yrityksen verkkosivuille.

Mainoksen koko printtilehdessä + linkkihinta:

maks. ¼ sivu, linkkihinta 20 €
yli ¼ – ½ sivua, linkkihinta 35 €
yli ½ – koko sivu, linkkihinta 65 €