Kestotilaajalle etua Terveystalon palveluista!

Edut saat näyttämällä Kestotilaajan etukorttia Terveystalossa asioidessasi. Edut voimassa Hämeenlinnan, Hattulan, Janakkalan, Forssan, Riihimäen ja Valkeakosken yksiköissä.

Hammastarkastusetu 49,50€
(norm. 68 €), Suuhygienistietu -15% hammaskiven poistosta ja ehkäisevistä toimenpiteistä

Monet lääkkeet ja sairaudet aiheuttavat suun kuivumista. Varsinkin monisairailla potilailla, joilla on yli kolme tai neljä lääkettä, suu kuivuu, hampaiden reikiintyminen lisääntyy ja limakalvo- ja ientulehduksia syntyy entistä helpommin. Suusta voi myös löytää merkkejä jo kehittymistä sairauksista, mm. Crohnin taudista, sukupuolitaudeista jne. Perussairauksia potevan kannattaa käydä tutkimuksessa vuosittain.

Yksi uhka suun ja hampaiden terveydelle on parodontiitti, joka tarkoittaa hampaan kiinnityskudoksen menetystä. Ikenen alla oleva plakki (bakteeripeite) ja hoitamatta jäänyt hammaskivi aiheuttaa ientulehdusta ja tuhoaa sidekudossäikeitä, jotka kiinnittävät hampaan luuhun. Tämän seurauksena hammas alkaa heilua ja lopulta se voi irrota. Parodontiitin riskitekijöinä ovat huono hygienia, tupakointi ja hoitamattomat perussairaudet, kuten diabetes. Diabeetikolla on kolminkertainen riski sairastua parodontiittiin. Ja toisinpäin, on näyttöä siitä, että paradontiitti lisää terveiden ihmisten riskiä sairastua aikuisiän diabetekseen. On todettu, että parodontiitti heikentää verensokerin tasapainoa diabeetikoilla.

Parodontiittia sairastavilla on terveisiin verrattuna myös 70 prosenttia suurempi riski sydän- ja verisuonitauteihin. Se on lisäksi astman, reumatautien, suolistosairauksien, MS-taudin, raskauskomplikaatioiden, ennenaikaisen synnytyksen, sikiön kasvun hitauden ja jopa keskenmenon riskitekijä.

Terveystalossa suuhygienistit tekevät kaikille potilaille oman suunnitelman hampaiden hoidosta. Tavoitteet ja omahoito näkyvät netissä OmaTerveys-sovelluksessa, josta voi seurata omaa tilannettaan ja tietojaan kotona.

Varaa aika hammastarkastukseen tai syyhygienistill  verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse (030 6000)

Terveyden vuositarkastus etuhintaan 75€ (norm. 95€)​

Sairaanhoitajan tekemän terveyden vuositarkastuksen avulla selvitetään terveydentilaa, mahdollisia terveyteen, työ- ja toimintakykyyn vaikuttavia riskejä ja aktivoidaan henkilöä kiinnostumaan oman terveytensä ja hyvinvointinsa ylläpidosta ja edistämisestä.

Terveystarkastuksesta laaditaan henkilökohtainen terveyssuunnitelma. Terveyden vuositarkastus sisältää laboratoriotutkimuspaketin sekä käynnin hoitajan vastaanotolla. Hoitajan vastaanotolla käydään läpi laboratoriotutkimusten tulokset ja annetaan ohjausta terveyden ylläpitoon sekä sairastumisen ennaltaehkäisyyn. Hoitaja antaa suositukset mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

Varaa aika ensin laboratorioon
Hämeen Sanomien kestotilaaja voi käydä laboratoriotutkimuksissa yksikössä. Näytteenoton yhteydessä varaamme sinulle ajan hoitajan vastaanotolle niin, että hoitajalla on käytössään tutkimustulostesi vastaukset. Tee verkkoajanvaraus kuitenkin suoraan laboratorioon. Tutkimuspakettiin sisältyvät verikokeet: perusverenkuva (hemoglobiini, punasolut, valkosolut, verihiutaleet), pitkäainainen verensokeri, munuaiskoe (kreatiniini), maksakoe, kolesterolikoe (sisältäen kokonaiskolesterolin, hyvän kolesterolin sekä haitallisen kolesterolin). Laboratoriotutkimukset eivät edellytä valmistautumista.

Varaa aika laboratorion näytteenottoon verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse (030 6000)

Laihduttajan tutkimuspaketti etuhintaan 82 € (norm. 92 €)

Laihduttaminen ei ole helppoa ja voi tuntua siltä, että ”minä en vain laihdu”. Ravitsemusterapeutin kanssa voit pureutua ravitsemustottumuksiesi haasteisiin ja saat konkreettiset ohjeet sekä tarvittavan seurannan tavoitteesi saavuttamiseksi. On myös hyvä tarkistaa, ettei laihtumisen esteenä ole mikään sairaus. Laihduttajan tutkimuspaketilla saat tietoa omasta elimistöstäsi ja sen toiminnasta sekä laihduttamisen lähtötilanteesta.

Tutkimuspakettiin sisältyvät tutkimukset: perusverenkuva, kolesterolikoe, pitkäaikainen verensokeri, maksakoe, munuaiskoe ja kilpirauhasen toiminnan mittaus. Ennen laboratoriotutkimuksia tulisi olla ravinnotta 10–12 tuntia. Näytteenotto on suositeltavaa ottaa ennen kello 12.

Varaa aika laboratorion näytteenottoon verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse (030 6000)

D-vitamiinitutkimus S-D-25 etuhintaan 55 € (norm. 65 €) tai B12 -vitamiinitutkimus S-B12-TC2 etuhintaan 70€ (norm. 85 €)

Tiedätkö saatko riittävästi B12 ja D-vitamiinia tai onko nauttimasi D-vitamiinivalmiste tehonnut? D-vitamiini on keskeinen tekijä luiden terveyden ylläpitämisessä, mutta myös sydän- ja verisuonitautien, MS-taudin, syöpätautien, reumatautien, metabolisen oireyhtymän ja diabeteksen riskien hallinnassa. D-vitamiinitutkimus S-D-25 on verikoetutkimus. Tutkimus ei edellytä paastoa. Tutkimustulos valmistuu 1-2 vuorokauden kuluessa.

B12-vitamiini toimii elimistössä mm. proteiini-, rasva- ja hiilihydraattiaineenvaihdunnassa. Vitamiinia on yksinomaan eläinkunnan tuotteissa. Yli 65 vuotiaista joka kymmenennellä todetaan B12-vitamiinin puutosta. Vegaaniruokaa syövät tarvitsevat B12-vitamiinilisän. Vitamiinin puutos voi aiheuttaa anemiaa ja hermoston oireita. Hermoston oireet voivat ilmetä lihasheikkoutena tai tunnon ja muistin häiriöinä. Harvinaisempia oireita ovat kielitulehdus, hedelmättömyys, verisuonitukokset ja ihon pigmentin lisääntyminen. B12- vitaminitason selvitykseen voi käyttää B12-vit mittausta tai aktiivisen B12-TC2 mittausta, jota nykyään suositellaan paremmin soveltuvan B12-vitamiinin puutteen toteamiseen. Tutkimustulos ei edellytä paastoa. Tutkimustulos valmistuu 2-3 vuorokauden kuluessa.

Terveystalossa voit varata ajan myös ilman lähetettä tehtäviin laboratoriotutkimuksiin. Tutkimuksen kokonaishintaan sisältyy näytteenotto, toimistomaksu ja Oma Terveys –palvelun käyttö sekä selvästi poikkeavien arvojen kyseessä ollessa yhteydenotto asiakkaaseen. Lähetteettömiin tutkimuksiin voi varata 10 minuutin ajan näytteenottoon numerosta 030 6000, asiakaspalvelupisteissämme tai verkkoajanvarauksesta www.terveystalo.com. Tutkimustulokset näet heti niiden valmistuttua sähköisestä Oma Terveys- palvelusta. Voit saada tulokset myös postitse, kun sovit asiasta erikseen laboratoriossa. Mikäli tuloksissa on hälytysrajat ylittäviä tuloksia, Terveystalosta otetaan sinuun yhteyttä ja varmistetaan, että olet saanut tulokset ja että sinun tulee ottaa yhteyttä lääkäriin.

Varaa aika laboratorion näytteenottoon verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse (030 6000)