Junnut

HPK:n B-junioreilla viiden pisteen viikonloppu

Lauantaina Ritariareenassa vastaan asettui Kuopion KalPa. Numerollisesti tasaisen ottelun voitti kotijoukkue Tomi Palon jatkoajalla tekemällä maalilla 5-4 (4-3,0-0,0-1,1-0). Ottelun ensimmäinen erä oli vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen. Kalpa aloitti maalinteon jo toisella minuutilla, kun Niklas Meriläinen ampui paluukiekon vastustamattomasti ohi HPK maalivahti Niklas Seppäsen. Seuraavista kahdesta maalista vastasi kotijoukkue HPK. Ensi Rudi Maarni (Anton Sihvonen) tasoitti ja Saku Raassina (Anton Sihvonen, Aapeli Landstöm) vei kotijoukkuee johtoon jo ennen erän puoltaväliä. Tämän jälkeen maaleja tehtiin vuorotahtiin ja erätauolle lähdettiin HPK:n johdossa 4-3. Kotijoukkueen maalintekijöinä kunnostautuivat Viljami Korpela (Jaromir Jokinen, Rudi Maarni) ja Anton Sihvonen (Aapeli Landström).

Toisessa erässä ei maaleja nähty, mutta molemmilla joukkueilla oli kyllä mahdollisuudet lisäosumiin.

Kolmas erä tasaista vääntämistä ja vaikutti jo siltä, että kolme pistettä jäävät Hämeenlinnaan, mutta Kalpa saikin tasoitettua pelin vain neljä sekuntia ennen erän päättymistä pelaten ilman maalivahtia.

Jatkoajalle ei peruuteltu vaan molemmilla joukkueilla oli paikat ratkaista peli. Kotijoukkueen Tomi Palo sai kiekon Jimi Rönkköseltä, harhautti taitavasti Kalpan kaksi pelaajaa ja laukoi vastustamattomasti ohi Kalpan maalivahdin.

Sunnuntaina HPK matkasi Nordenskiöldinkadun harjoitushalliin jossa vastaan asettui Helsingin IFK. Ottelun oli molemmille joukkueille erittäin tärkeä ajatellen pääsyä playoff-peleihin. Ottelu alku oli vauhdikasta kiekkoa ja HPK:lla oli paremmat maalintekopaikat, mutta ensimmäiselle erätaulolle lähdettiin tasatuloksesta 0-0.

Toisen erän alku alkoi HPK:n ylivoimalla. Hyvistä yrityksistä huolimatta HPK ei saanut kiekkoa maaliin, kunnes HPK:n Jere Jokinen ampui hienosti kiekon vasempaan ylänurkkaan suoran hyökkäyksen päätteeksi. Toinen erä oli HPK:n, mutta erän loppupuolella HIFK pääsi tasoittamaan kuin varkain. Näytti jo siltä, että lähdetään tasalukemissa toiselle erätauolle. Aivan erän lopussa HPK:n Atso Lehtinen sai kiekon toimitettua keskialuelle, jossa Anton Sihvonen ja Rudi Maarni pääsivät kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Maarni sai hienon syötön Sihvoselta ja laittoi kiekon varmasti ohi HIFK:n maalivahti Henri Risikon.

Kolmas erä oli rikkonainen ja HPK:n Jere Jokinen (Atso Lehtinen, Santtu Hakanen) ampui kiekon vastustamattomasti maaliin HPK:n pelatessa kahden miehen ylivoimalla. Pelin päätyttyä tunteet kävivät kuumina ja kotijoukkueelle vihellettiin 24 minuuttia jäähyjä sekä toimihenkilölle pelirangaistus. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran jo ensi perjantaina Hämeenlinnassa.