Junnut

HPK:n B-juniorit SM-sarjaan

HPK:n B-juniorit voittivat lauantaina Metritiskissä pelatussa ottelussa helsinkiläisvieraansa Karhu-Kissat 6-2 (3-2,1-0,2-0). Samalla HPK selvitti paikan 10 parhaan joukkueen SM-sarjaan.

Ottelu alkoi HPK:n osalta hyvin.

Ensimmäisessä vaihdossa kiekko oli jo K-Kissojen maalissa, mutta sitä ei vielä hyväksytty. Tilanteesta tulleesta jäähystä HPK:n ylivoima toimi ja Anton Sihvonen pääsi tekemään ottelun avausmaalin Jimi Rönkkösen ja Samppa Saarisen esityöstä.

K-Kissat pääsi tasoittamaan neljän minuutin kohdalla. HPK oli parempi joka osa-alueella ja Jussi Ilonen siirsi HPK:n johtoon, syöttäjinä Severi Savijoki ja Mirko Hänninen. Severi Savijoki pääsi yllättämään K-Kissojen maalivahdin Samuel Von Koskullin siniviivalta. Syöttöpisteen maaliin saivat Mirko Hänninen ja Otto Kosonen. Erän lopussa K-Kissat pääsi kaventamaan vielä numerot 3-2:een.

Toinen erä HPK:n osalta erinomaisesti. Vain 12 pelatun sekunnin jälkeen Tomi Palo sai siirtää kiekon maaliin hienon kuvion jälkeen. Syöttöpisteen saivat Aapeli Landstöm ja Jimi Rönkkönen. Paikkoja lisäosumiin oli, mutta erätauolle lähdettiin HPK:n kahden maalin johdossa.

Kolmas erä oli HPK:n osalta varmaa pelaamista ja K-Kissojen paikat jäivät vähiin. Erän puolivälissä Aapeli Väyrynen laukoi hienosti yläkulmaan Leevi Juntusen ja Rudi Maarnin saadessa syöttöpisteet. Anton Sihvonen teki illan toisen maalinsa erän lopussa. Syöttöpisteet tähän maaliin saivat Severi Savijoki ja Rudi Maarni.

HPK:n alkusarjan viimeinen ottelu pelataan sunnuntaina 16.12. Ritari-hallissa Porin Ässiä vastaan. Ottelu alkaa klo 12.30.

Jarkko Savijoki, HPK-juniorijääkiekko

Asiasanat