Junnut

HPK:n B-nuorten SM-sarjajoukkueelle voitto ja kaksi tappiota

HPK:n B-nuorten SM-sarjajoukkue ylsi yhteen voittoon viikonvaihteen Vierumäen-turnauksesssa. Joukkue voitti turnauksen päätöspelissään Lahden Pelicansin maalein 4-2.

Ottelun alku oli HPK:lta hyvä. Aapeli Landström ja Saku Raassina veivät HPK:n kahden maalin johtoon jo kuuden peliminuutin jälkeen. Pelicans pääsi kaventamaan pitkän pyörityksen jälkeen lukemiksi 2-1 ja tuli tasoihin aivan erän lopussa pelatessaan kahden miehen ylivoimalla.

Toinen erä oli HPK:lta vahva. Tomi Palo vei ensin HPK:n johtoon ja osui toistamiseen aivan erän lopussa HPK:n pelatessa kahden miehen ylivoimalla. Kolmannessa erässä ei enää maaleja nähty ja tärkeät kolme pistettä matkasivat Hämeenlinnaan.

HPK:n maalissa Kai Mikkonen oli hyvä torjuen 23 kertaa.

Perjantai-iltana Vierumäellä kohtasivat KalPa ja HPK. Kuopiolaiset olivat hyvin valmistautuneet peliin ja jättivät HPK:n aseettomiksi. Ottelun ensimmäisessä erässä molemmilla joukkueilla oli hyviä maalipaikkoja, mutta ensimmäiselle erätauolle lähdettiin KalPan johtaessa 1-0.

Toinen ja kolmas erä olivatkin rikkonaisia ja HPK:lle vihellettiin monta kaksiminuuttista, osa ihan aiheestakin. HPK ei oikein missään vaiheessa päässyt pelaamaan ottelun voitosta ja ottelun jälkeen taululla olivat 5-0-lukemat kuopiolaisille.

HPK:n maalivahdille Niklas Seppäselle merkittiin 48 torjuntaa, kun KalPan virkaveli Juha Jatkola torjui 25 kertaa.

Lauantaina pelattu HPK:n ja HIFK:n välinen kamppailu alkoi tasaisena HPK:n ollessa vähän niskan päällä. Ensimmäisessä erässä ei maaliverkkoja vielä heiluteltu. HPK:n maalivahti Kai Mikkonen torjui kahdeksan kertaa, kun HIFK:n maalivahdille kertyi 11 torjuntaa.

HPK aloitti maalinteon toisessa erässä Saku Raassinan maalilla. Erän keskivaiheilla HIFK tuli kuitenkin tasoihin ja kolmanteen erään lähdettiin tasatuloksessa. Kolmannen erän puolessa välissä HIFK siirtyi johtoon ylivoimalla hienon kuvion päätteeksi.

Ottelun ratkaisu nähtiin ottelun lopussa, kun HIFK viimeisteli kolmannen maalinsa tyhjään HPK:n maaliin. Ottelu oli tasainen ja olisi voinut kääntyä kummalle joukkueelle tahansa, mutta tulokseksi jäi 1-3 helsinkiläisille. Molempien joukkueiden maalivahdeille merkittiin 27 torjuntaa.

Vierumäen-turnauksen jälkeen HPK on sarjassa yhdeksäntenä 37 pisteellä ja alkusarjassa on neljä peliä jäljellä.

HPK:n pelit jatkuvat lauantaina 8.12. kotiottelulla TPS:ää vastaan.

Jarkko Savijoki, HPK-juniorijääkiekko