Junnut

HPK:n B-tytöt epäonnisia Keravalla

HPK:n B-tytöt matkustivat sunnuntaina KJT-Haukkojen vieraaksi Keravalle. Lopputuloksena oli harmittava tappio 5-3 (1-1, 3-1, 1-1).

HPK hallitsi tilastojen valossa ottelua, mutta ei silti kyennyt voittamaan vastustajaansa. Ensimmäisessä erässä HPK oli aktiivinen ja meni ajassa 12.18 johtoon Viivi Simolan maalilla Emmi Kortesaaren ja Enni Peltoniemen syötöistä. Kotijoukkue puolusti erässä tiukasti ja pyrki iskemään nopeasti vastahyökkäyksistä. Yksi vastahyökkäyksistä onnistui ajassa 15.02 ja ensimmäiselle erätauolle mentiin tasalukemista 1-1.

Toisessa erässä HPK jatkoi hyvää liikettään, mutta KJT onnistui jälleen iskemään vastahyökkäyksistään, pienten kerholaisten keskialueen virheiden seurauksena, 2-1 ja 3-1 maalit. Viivi Simola toi HPK:n kuitenkin maalin päähän illan toisellaan ajassa 35.28. Maalin syötti jälleen Emmi Kortesaari. Maalin jälkeinen vaihto kuitenkin osoittautui kerholle vaikeaksi ja KJT-Haukat iski heti seuraavassa vaihdossa itsensä 4-2 johtoon. Näissä numeroissa mentiin myös toiselle erätauolle.

Kolmanteen erään luisteli virheistään sisuuntunut HPK ja kapeammalla kokoonpanolla pelannut kotijoukkue oli vaikeuksissa. HPK:n painostus tuotti tuloksen ja ajassa 55.36 Emmi Kortesaari toi HPK:n maalin päähän Viivi Simolan ja Liinu Konttilan syötöistä. Seuraavissa vaihdoissa HPK haki vimmatusti tasoitusta ja kotijoukkue oli helisemässä. Noin minuutti edellisestä maalista HPK saikin kiekon KJT-Haukkojen verkkoon Viivi Simolan ohjattua upeasti Iida Niemen tulisen lyöntilaukauksen ohi kotijoukkueen maalivahdin. HPK:n epäonneksi tulinen laukaus hienosti ohjattuna kimposi kuitenkin saman tien ulos maalista eikä ottelun tuomaristo valitettavasti havainnut maalia. Näin HPK:lta jäi saamatta maali pöytäkirjaan ja valotaululle asti. Hyväksymättä jääneen maalin jälkeen HPK otti aikalisän ja jatkoi vyörytystään, mutta kotijoukkue maalivahtinsa kanssa kesti. Lopulta kerholaisten kiri vaikeutui entisestään, kun ajassa 58.32 kotijoukkue iski kiekon ilman maalivahtia taistelleen HPK:n maaliin. Viimeisen puolitoista minuuttia HPK painoi hyökkäyksensä sitkeästi kotijoukkueen maalille, mutta ei saanut kavennusmaaleja aikaiseksi.

Epäonninen HPK joutui siis taipumaan 5-3 ja matkustamaan Hämeenlinnaan ilman pisteitä. HPK:n maalissa Maiju Lehtiselle kertyi torjuntoja 28 (8+11+9) kappaletta ja KJT-Haukkojen virkasiskolle puolestaan 42 (13+16+13) kappaletta.

Seuraavan kerran HPK:n B-tytöt pelaavat 8.2.2020, kun kotiottelussa vastaan asettuu PaRa Paneliasta.

Marko Peltoniemi, HPK:n B-tyttöjen päävalmentaja

Menot