Junnut

HPK:n B-tytöt taistelivat tärkeän pisteen sarjajohtajalta

HPK:n B-tytöt jatkoivat sunnuntaina taisteluaan pääsystä sarjansa neljän parhaan joukkoon ja lopputurnaustapahtumaan. Kerho pelasi ottelunsa Malmilla sarjan kärkijoukkuetta, HIFK:ta vastaan.

Ottelu oli vauhdikas ja tasainen kaikki kolme erää. HPK pääsi yllättämään vastustajansa kovalla fyysisellä pelillään ja uhrautuvalla puolustuspelaamisellaan ja sai riistettyä tärkeän vieraspisteen ensimmäistä kertaa tällä kaudella HIFK:sta.

IFK siirtyi ottelussa 1–0 johtoon ajassa 7.45. Johto kesti toiseen erään asti, jossa HPK tasoitti pelikellon näyttäessä aikaa 26.36. HPK:n tasoitusmaalin iski Assi Saarinen Aleksandra Latomäen syötöstä. Pian HPK tasoitusmaalin jälkeen HIFK onnistui kuitenkin siirtymään 2–1-johtoon ajassa 28.37. HPK oli kuitenkin koko toisen erän vahvempi kaksinkamppailuissa ja onnistui oikeutetusti tasoittamaan ottelun ajassa 34.20. 2–2-tasoitusmaali syntyi ylivoimalla, ja sen teki Peppi Karhu Liinu Konttilan esityöstä.

Kolmannessa erässä sarjajohtaja yritti vielä lisätä vauhtiaan, mutta HPK taisteli sitkeästi ja toteutti huolellisesti pelisuunnitelmaansa ja ottelu päättyi lopulta oikeutetusti tasatulokseen 2–2. HPK:n maalissa Netta Lahtinen torjui 27 ja hänen virkasiskonsa HIFK:n maalilla torjui ottelussa 19 kertaa.

HPK:lla on edessään kahden viikon ottelutauko, jonka jälkeen ovat edessä runkosarjan 4 viimeistä jännittävää ottelua. Ennen 4 viimeistä runkosarjan kierrosta HPK pitää hallussaan viimeiseen lopputurnauspaikkaan oikeuttavaa neljättä sijaa yhden pisteen erolla ennen JYPiä.

Teksti: Marko Peltoniemi