Junnut

HPK:n B-tyttöjen vuosi alkoi tappiolla

HPK-juniorijääkiekko ry vapautti B-junioreiden päävalmentaja Janne Kujalan keskiviikkona. Kuva: Muu

HPK:n B-tytöt aloittivat kevätkautensa sunnuntaina HIFK:n vieraana Malmilla. Tiukan kärkiottelun vei lopulta nimiinsä HIFK maalein 4-3 (2-1, 1-2, 1-0).

Jo etukäteen HPK:lla oli odotettavissa jälleen tasainen ja hyvätasoinen ottelu HIFK:ta vastaan. Ennakko-odotukset pitivät paikkansa ja ottelusta tuli tasainen. HPK:n tytöt eivät olleet kevätkauden avanneessa ottelussaan aivan parhaimmillaan ja terävimmillään, mutta kykenivät taisteleman voitosta ottelun loppuun saakka.

Ottelun avausmaalin teki terävällä rannelaukauksellaan HPK:n Kiia Simola ajassa 3.26 vieden kerholaiset 0-1 johtoon. Johtoasemaa HPK ehti nauttia vain 45 sekuntia, HIFK:n iskettyä tasoituksensa. HIFK iski vielä ajassa 12.54 alivoimalla ja ensimmäiselle erätauolle mentiin HIFK:n 2-1 johdossa.

 

Toisen erän alkuun HIFK iski ajassa 21.38 5-3 -ylivoimallaan numeroiksi 3-1. Jälkimmäisen jäähyn ajan HPK sai pidettyä maalinsa varjeltuna ja jäähyn päättyessä HPK:n Patricia Kesti karkasi läpiajoon Josefina Simolan syötöstä ja kavensi ottelun 2-3:en. Seuraavassa vaihdossa, vain 45 sekuntia Kestin kavennuksesta, Peppi Karhu iski maalin edestä HPK:n tasoituksen Saga Hauhian ja Viivi Simolan syötöistä. Tasoitusmaalin jälkeen HPK hallitsi toista erää ja oli erittäin lähellä johtomaalia, mutta HIFK:n maalivahti ja maalipuut pelastivat helsinkiläiset tällä kertaa. Erätauolle siirryttiin tasanumeroissa 3-3.

 

Liekö toisella erätauolla ollut palohälytys ja kokoontuminen ulos hallista olleet syynä, mutta kolmanteen erään luisteli hieman uninen HPK. HIFK sai erän alkuun jäähyn, mutta HPK ei onnistunut tekemään ylivoimastaan maalia. Ja kuten usein käy, HIFK iski heti alivoimansa päätyttyä, ajassa 44.53 4-3 johtomaalin. Kolmannen erän lopun ajan HPK yritti takaa-ajoa, mutta ei onnistunut enää tasoittamaan ottelua.

Ei, vaikka joukkue pelasi viimeiset 1.05 ilman maalivahtia. HIFK onnistui puolustamaan erän lopun ja viemään tärkeät sarjapisteet nousten ensimmäistä kertaa sarjakärkeen kaudella 2019-2020. HPK pelasi melko hyvän ottelun, mutta tasaisessa sarjassa kärkijoukkueita vastaan melko hyvä suoritus ei riitä ja HIFK sai ansaitusti pisteensä.

Seuraavan kerran HPK ottele sarjapisteistä kotonaan 19.1.2020 RuoSka/KPK:ta vastaan klo 12.45 alkavassa ottelussa.

 

Teksti: Marko Peltoniemi

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic