Junnut

HPK:n Nuorten Akatemian oljenkorsi katkesi

HPK:n Nuorten Akatemian jääkiekkojoukkue oli selkä seinää vasten, kun viikonloppuna lähdettiin taistelemaan Suomisarjan ylemmän jatkosarjan paikasta.

Sarjapaikka ei ollut enää omissa käsissä vaan sen lisäksi, että lauantaina piti voittaa VG-62 Naantalissa niin vastaavasti KaKiPon oli hävittävä oma ottelunsa. Näin oltaisiin päästy sunnuntain kotipeliin KaKiPoa vastaan tilanteesta, jossa vain voitto ratkaisisi ylempään sarjaan menijän.

Toisin kuitenkin kävi, HPK voitti lauantaina kyllä oman ottelunsa, mutta KaKiPo onnistui voittamaan Kisa-Eaglesin kotonaan ja kasvattamaan piste-eron kolmeen pisteeseen. Kun sunnuntain voitosta heltisi vain 2 pistettä, ei voittokaan auttanut HPK:ta KaKiPoa vastaan, vaan edessä on tyly tippuminen aluesarjaan.

– Nyt huilataan hetki ja mietitään jatkoa, tuumaili joukkueen valmentaja Pekka Kontio.

– Tappion karvas kalkki on vaikea niellä, takki on tyhjä, Kontio myönsi.

Lauantain ottelu VG-62:sta vastaan päättyi HPK:lle lukemin 9-2 ja sunnuntaina HPK voitti KaKiPon kotona lukemin 7-3.

Joukkueen pisterohmu oli viikonloppuna Jyri Järvenpää tehoilla (6+1).

Muut pistemiehet viikonloppuna olivat Aleksi Talvikunnas (2+1), Joonatan Autio (1+5), Samuli Pohja (0+7), Jesse Tuominen (2+1), Leevi Nurminen (3+0), Arttu Levonne (0+3), Luukas Kannisto (0+3), Kasper Virta (2+1), Jesse Viitanen, Jere Hakio, Matti Laitila ja Elmo Toivonen kaikkilla (0+1). Maalissa Anton Ivanovic torjui lauantaina 32 kertaa ja sunnuntaina 26.

Satu Ternola, HPK-juniorijääkiekko