Junnut

Kerhon akatemiajoukkueelle tappio Suomi-sarjan karsinnassa

HPK:n nuorten akatemiajoukkue matkusti sunnuntaina Kisa-Eaglesin vieraaksi Kangasalalle. HPK on juuri pudotusviivan alapuolella viidentenä, kun neljä parasta jatkavat ylempään jatkosarjaan. Näin jäljellä olevat neljä peliä ovat tärkeitä pisteiden kannalta.

Kisa-Eagles on tämän karsintalohkon kärjessä ja odotettavissa oli tiukka peli. Maalinteon aloitti Kisa-Eagles, kun peliä ehti kulua vain 49 sekuntia.   Tämän jälkeen mentiin tasaisesti päästä päähän jäähyjen värittäessä erää. Ajassa 19.30 Kisa-Eagles teki toisen maalin ja tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 2-0.

Toisessa erässä HPK pääsi useaan otteeseen ylivoimalle, mutta vain yhdestä onnistuttiin tekemään maali, tekijänä Leevi Nurminen. Kolmannen erän alun kotijoukkue aloitti myös jäähyillen, mutta onnistui silti tekemään alivoimamaalin. Kolmas erä jatkui toisen erän kaltaisesti tuomareiden puhaltaessa jäähyjä tasaiseen tahtiin.

Kun kolmatta erää oli jäljellä vajaa kaksi minuuttia, HPK:n Joonatan Autio onnistui maalinteossa myös alivoimalla. Aikalisäkään ei auttanut HPK:ta ja ottelu päättyi Kisa-Eaglesille 3-2.

– Olimme tehottomia ylivoimalla, ja se oli suurin syy tappioon. Alkuviikkoon jää mietittävää, kertoi HPK:n valmentaja Pekka Kontio.

Syöttöpisteitä HPK:ssa keräsivät niin ikään Joonatan Autio sekä Jyri Järvenpää.  HPK:n maalissa Turo Kanervalle kertyi torjuntoja 58, kun kotijoukkueella niitä oli 32.

Satu Ternola, HPK-juniorijääkiekko

Menot