Junnut

Kerhon B-nuorille tärkeät pisteet

HPK:n B-nuorten SM-sarjajoukkue ylsi makeaan voittoon keskiviikon ottelussaan. Joukkue kukisti Helsingissä Jokerit maalein 5-3.

Ottelun ensimmäinen erä oli HPK:lta mainio. Ottelun tärkeys ei ainakaan huonontanut HPK:n esitystä.

HPK:n ensimmäinen maali syntyi ylivoimalla kahden minuutin kohdalla. Hienon kuvion jälkeen joukkueen kapteeni Jussi Ilonen ohjasi kiekon vastustamattomasti Jokereiden maaliin. Syötön saivat Severi Savijoki ja Rudi Maarni.

Toinen HPK maali oli saman kaverin taidonnäyte. Leevi Juntunen ja Jesse Lottonen pelasivat paikan Jussille ja numerot olivat taululla 0-2 vierailijoille.

Ennen erän puoliväliä Jimi Rönkkönen hassutti Jokerit pakin aivan kahville ja nosti vastustamattomasti kiekon yläkulmaan. Syötön maalin tarjoili Tomi Palo.

HPK:n ylivoima toimi pelissä erinomaisesti. Toinen ylivoimamaali oli Tomi Palon käsialaa, johon syötön tarjoilivat Jimi Rönkkönen ja Anton Sihvonen. Jokerit pääsi erän kuluessa hätyyttelemään HPK maalia, mutta Niklas Seppänen piti maalinsa puhtaana tyylikkäästi.

Toisessa erässä Jokerit lisäsi tempoa ja pääsi paremmin mukaan peliin. HPK pelasi kuitenkin järkevästi ja uhrautuvasti. Erän ainoan maalin teki Jokerit, kun Leo Ring pääsi vapaasti harhauttamaan HPK:n maalivahdin.

Kolmannen erän alussa Jokerit pääsi yrittämään vielä kavennusta ylivoimalla, mutta HPK selvisi takaiskuitta tahdolla ja onnella. Anton Sihvosen näyttävä laukaus aivan maalin yläkulmaan sinetöi voiton HPK:lle, kun pelikellossa oli 48.15. Maalin esityön teki Rudi Maarni.

Erän lopussa Jokerit pääsi vielä kaunistelemaan loppulukemia, mutta voittoa juhli Kerho. HPK:n joukkueesta loistavan pelasivat mm. Jussi Ilonen ja maalivahti Niklas Seppänen, joka torjui 45 laukausta.

HPK B-nuorilla on jäljellä kaksi alkusarjan ottelua. Molemmat pelit ovat Hämeenlinnassa.

HPK kohtaa K-Kissat lauantaina 15.12. ja sunnuntaina 16.12. vieraaksi tulee Porin Ässät. HPK tarvitsee yhden voiton viikonlopun peleistä varmistaakseen paikan 10 parhaan joukkoon ja kevään jatkopeleihin.

Jarkko Savijoki, HPK-juniorijääkiekko