Junnut

Kerhon nuorten akatemian oljenkorsi oheni

HPK:n nuorten akatemiajoukkueen matka kohti ylempää jatkosarjaa alkaa näyttää haasteelliselta, mutta niin kauan kuin on pelejä jäljellä, on toivoa. Tämä ei ole kuitenkaan ole enää ihan omissa käsissä tämän kuluneen viikonlopun jälkeen. Sarjassa juuri viivan yläpuolella neljäntenä majaileva KaKiPo onnistui kasvattamaan piste-eron kolmeen pisteeseen eli HPK on edelleen viidentenä.

Itsenäisyyspäivän pelissä Pingviinejä vastaan oli mahdollisuus täyteen pistesaaliiseen, mutta toisen erän lopun musta minuutti murskasi tämän toiveen.

HPK aloitti maalinteon ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla, maalintekijänä Jesse Viitanen, syöttäjinä Leevi Nurminen ja Samuli Pohja. Toisen maalin HPK onnistui tekemään ajassa 23.45. Tämä osuma oli Jere Hakion kätten työtä. Syötöt tarjoili Jesse Tiainen ja toistamiseen Samuli Pohja. Pingviinit onnistui kaventamaan ajassa 33.06, mutta tämän HPK kuittasi heti perään ajassa 33.58, maalintekijänä Jesse Tuominen ja syöttäjä Jesse Viitanen. Hetken aikaa näytti hyvältä, mutta sitten viimeisellä minuutilla Pingviinit onnistuivat yllättämään kahteen kertaan A-nuorten liigajoukkueesta lainassa olleen maalivahti Anton Ivanovicin.  Kolmanteen erään ei maaleja enää tehty, joten ottelu Pingviinejä vastaan päättyi lopulta 3-3. Plakkarissa yksi piste lisää.

Maalivahtien torjunnat menivät tällä kertaa selvästi Anton Ivanovicille. Hän venyi kiekon eteen 40 kertaa, kun vieralijajoukkueen Jaakko Halmesvirta torjui 32 kertaa.

Lisäpisteiden metsästys jatkui kotihallissa heti lauantaina 8.12. Vastaan asettui sarjassa kolmantena oleva Kiekko-Espoo.

Ensimmäinen erä pelattiin maalittomana, ja vain kaksi tilastomerkintää tuli kotijoukkueelle jäähyillä. Toisessa erässä maalinteon aloitti vierasjoukkue rankaisemalla alivoimalla. HPK onnistui tasoittamaan pelin vain, kun 17 sekunttia oli kulunut vierasmaalista. Maalintekijänä Samuli Pohja, syöttäjänä Nestori Auriola. Kotijoukkue onnistui toisessa erässä vielä kaksi kertaa, 2-1 maalintekijä Aleksi Talvikunnas, syöttäjä Jesse Tuominen ja 3-1 osuma oli Leevi Nurmisen käsialaa. Tähän syötön tarjoili HPK maalissa torjunut Turo Kanerva. Myös vieras pääsi vielä toistamiseen maalin makuun eli peli oli tilanteessa 3-2 toisen erän jälkeen. Kolmannessa erässä nähtiin vielä kotijoukkueen yksi maali, tekijä Leevi Nurminen ja syöttäjinä Joonatan Autio sekä Jyri Järvenpää. Myös vieras onnistui maalinteossa kahteen kertaan, joten erä 1-2 vieraille. Näin ottelu päättyi jälleen tasatilanteeseen 4-4.

Maalivahdeille torjuntoja kertyi seuraavasti, HPK Turo Kanerva 28 ja Kiekko-Espoon Otto Tunturi 47. Pojat pelasivat hyvää peliä, mutta ottelusta erikoismaininta annettakoon tuomarikaksikolle, joka hylkäsivät HPK:n kaksi maalia. Se oliko tuomio oikea, jääköön jokaisen katsojan ja toimihenkilön omaksi mielipiteeksi.

Sunnuntaina 9.12. HPK matkusti Poriin Ässien vieraaksi. Ässät ovat sarjataulukossa turvallisesti kakkosena eli paikka on varma ylemmässä jatkosarjassa. HPK sen sijaan oli melkein pakkovoitto edessä, kun sarjassa edellä oleva KaKiPo onnistui voittamaan oman ottelunsa.

HPK:n veräjän vartijana aloitti kahdessa aiemmassa pelissä huilannut Jonas Vuorio. Ottelun alku oli kotijoukkueen jäähyjen värittämä, mutta HPK ei onnistunut ylivoimalla kuitenkaan hyvästä yrityksestä huolimatta maalinteossa. Kotijoukkue aloitti maalinteon ajassa 12.37. Tämä jäi erän ainoaksi osumaksi. Toisessa erässä jäähyboxien ovet kävivät tiuhaan tahtiin. Ensin HPK pääsi yrittämään ylivoimalla, siinä kuitenkaan onnistumatta. Tämän jälkeen oltiin vuoroon ylivoimalla, alivoimalla ja tasavajaalla. Näistä erikoistilanteista YV-maalin onnistui ensin tekemään kotijoukkue, mutta sitten olikon HPKn:n vuoro ja viidellä  kolmea vastaan vihdoin maalihana aukesi ja Jyri Järvenpään osumalla. Tähän osumaan syöttöpistetiliä kartuttivat Miska Saarinen ja Samuli Pohja.

Toisen erän jälkeen oltiin tilanteessa 2-1, kotijoukkueelle. Kolmannessa erässä nähtiin vielä kotijoukkueen neljä maalia ja HPK:n yksi maali. Viimeisen maalin Ässät tekivät tyhjään maaliin. Näin lukemat pelin lopussa 6-2 Ässille.

Maalivahtien torjunnat Ässät Julius Kukkola 37 ja HPK Jonas Vuorio 26. ”

– Niin kuin torjunnatkin kertovat, pojat pelasivat tänään varmasti koko syksyn parhaan pelin. Sekään ei vaan riittänyt ja lopputulos näkyi tulostaululla. Ei kuitenkaan heitetä kirvestä kaivoon, vielä toivo elää. Jos ensi lauantaina, 15.12., onnistumme voittamaan VG-62 :n Naantalissa ja vastaavasti KaKiPo häviää oman pelinsä, pistetilanne olisi KaKiPon hyväksi 18-17. Sunnuntaina 16.12. on siis luvassa melkoinen titaanien taisto. Saamme Hämeenlinnaan vieraaksi KaKiPon ja vain voittaja menee ylempään sarjaan. Sitä taistelua kannattaa sitten tulla katsomaan vähän kauempaakin, vihjaa joukkueen valmentaja Pekka Kontio.

Satu Ternola, HPK-juniorijääkiekko

 

Menot