Junnut

Seurayhteistyöllä lisää peliaikaa ja uusia ystäviä

SC Urbans ja Kalvolan Keihäs päättivät keväällä 2018 yhdistää voimansa, jotta kaikilla tytöillä olisi mahdollista pelata salibandya omassa ikäluokassaan.

Ystävät ja entiset urbanspelaajat Marika Ojala ja Maria Torttila ovat luotsanneet 04-08 syntyneistä tytöistä koostuvia joukkueita omilla tahoillaan ja useita vuosia.

Ikähaarukka joukkueissa on kuitenkin laajentunut vuosien varrella ja koska salibandyliiton sarjat mahdollistavat vain kahden ikäluokan yhdistämisen, on vaikea saada kokoon juuri oikean ikäistä joukkuetta pienillä paikkakunnilla.

Yhteisjoukkue KalvKe/SCU mahdollisti sen, että molempien joukkueiden vanhimmat 04-05-syntyneet pelaajat pääsivät oman ikäluokkansa sarjaan (C-tytöt) ja joukkuetta täydennettiin 06-syntyneillä. Molemmat joukkueet perustivat myös omat joukkueet D-tyttöihin (06-07).

Uudella kokoonpanolla lähdettiin kesän lopuksi kokeilemaan jopa SM-karsintaa Jyväskylään. Menestystä sieltä ei tullut, mutta porukka hitsautui viikonlopun riennoissa hyvin yhteen ja alueellisen kilpasarjan peleihin oli helppo lähteä. Syksy sujui kuitenkin mollivoittoisesti ja marraskuussa oltiin pudotusviivan alapuolella. Karsintaottelu haastajasarjan voittajaa vastaan pelattiin Turengin liikuntahallissa eikä joukkue antanut periksi. RSS Panthers kaatui luvuin 3-1 ja KalvKe/SCU jatkoi kauttaan kilpasarjassa.

Kevät sujuikin jo selvästi paremmin ja kolmesta viimeisimmästä turnauksesta tytöt ovat saalistaneet kuusi voittoa. Viimeinen näistä pelattiin Ylöjärvellä su 3.3. Vastassa olivat SBS Wirmo sekä Classic II, jotka voitettiin luvuin 5-3 ja 4-3. Turnauksen tehokkaimpina olivat joukkueen pistekärjet Ella Harviainen (3+2) ja Olivia Jokinen (2+2).

Sekä Urbansin valmentaja Torttila, että Kalvolan valmentaja Ojala pitävät yhteisjoukkuekokemusta hyvänä ja uskovat, että seurayhteistyö tulee jatkumaan. Molempien tavoitteena on, että tytöt jatkaisivat lajin parissa mahdollisimman pitkään ja pääsisivät harrastamaan lähellä.

Teksti: Maria Torttila, SC Urbans