Junnut

Sisun kiekkokoulussa opitaan luistelua ja jääkiekon lajitaitoja

Sisu Hockeyn Leijona-kiekkokoulu starttasi edellisten kausien tapaan Hämeenlinnassa jo syyskuun alussa.

Sisun historian neljäs Leijona-kiekkokoulu on 4-8 -vuotiaille tytöille ja pojille tarkoitettu jääkiekon harrasteryhmä, joka harjoittele kaksi kertaa viikossa luistelua ja jääkiekon lajitaitoja sekä pelaamista kokeneiden ohjaajien opastamana. Leijona-kiekkokoulusta muodostuu Suomen suurin lasten jääkiekkojoukkue, mukana on lähes 200 seuraa ja jopa 12 000 lasta ympäri maan.

Sisu Hockeyn Leijona kiekkokoulussa on nautitaan luistelun ja jääkiekon vauhdista. Syksyllä aloittanut ryhmä on kehittynyt valtavasti, kertoo Sisun kiekkokoulun vastuuvalmentaja seuran valmennuspäällikkö Pekka Pohjanvirta.

– Harjoittelu kaksi kertaa viikossa tuo riittävän määrän toistoja eikä lasten sairastaessa tule liian pitkää taukoa luistelussa. Kiekkokoulu on hyvä paikka lapsen opetella luistelemaan ennen kouluun menoa. Talvisään ja ulkojäiden varaan ei ole viime vuosina voinut luistelutaidon harjoittamista jättää. Kiekkokouluun voi tulla, kun lapsi pysyy jäällä pystyssä ilman aikuisen apua ja pystyy olemaan ryhmässä mukana ilman omaa vanhempaa. Tarkkaa ikärajaa tähän ei voi sanoa, koska lapset kehittyvät omassa tahdissaan, kertoo Pohjanvirta.

Sisun kiekkokoulussa luistelun harjoittaminen tapahtuu lajiharjoittelun, pelien ja leikkien mukana melkein huomaamatta. Kiekkokoulussa lapsilla on oma maila mukana harjoituksissa; sen käyttö ja kiekon saattaminen maaliin on monelle lapselle harjoituksen parhaita hetkiä.

Kiekkokoululaiset pääsevät kokeilemaan myös maalivahtina olemista seuran lainavarusteilla. Syyskauden kohokohtia oli yhteinen pelitapahtuma Valkeakosken Kiekko-Ahmojen kanssa. Sisun kiekkokoululaiset pukivat punaiset pelipaidat päälleen ja pelasivat ihan oikeat jääkiekko-ottelut Kiekko-Ahmoja vastaan. Kevätkaudella on tiedossa vastavierailu Valkeakoskelle.

Kiekkokouluun on helppo tulla mukaan, kaksi kertaa voi käydä kokeilemassa innostuuko lapsi lajista. Pakolliset varusteet kiekkokouluun ovat ristikollinen kypärä, kaulasuojus (ruokalappumalli), luistimet ja maila. Luistimet kannattaa teroituttaa ennen kokeilua, jäähallin jää on liukkaampi kuin ulkojää.

Sisu Hockeyn Leijona -kiekkokoulu harjoittelee kaksi kertaa viikossa: maanantaisin klo 18.15-19.05 ja lauantaisin klo 10.00-10.50. Molemmat harjoitukset pidetään Jääliikuntakeskus Hakiolla, os. Kiekkoritarinkuja 5. Kausi jatkuu maaliskuun loppuun 2019. Joulukuussa aloittavat kiekkokoululaiset maksavat vain kevätkauden maksun 100 €.

Lisätietoja Sisu Hockey Leijona kiekkokoulusta ja ilmoittautuminen: www.sisuhockey.fi

Asiasanat

Menot