Junnut

TPS askeleen edellä HPK:n B-junioreita

HPK:n Jimi Rönkkönen ja Aapeli Landstöm hätyyttelevät TPS-maalia.

HPK:n B-nuorten ottelussa TPS oli tällä kertaa voitokas loppulukemin 4-1.

Ottelun ensimmäinen erä oli vauhdikasta ja tasaista vääntämistä. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus maalintekoon, mutta erän ainoa osuma nähtiin vain 6 sekuntia ennen erän loppua. TPS:n maali syntyi onnekkaasti HPK pelaajan mailasta.

Toisessa erässä HPK oli aktiivinen ja sai kavennuksen Otto Kososen näyttävän maalille ajon ansiosta. Maaliin syötön saivat Jesse Lottonen ja Leevi Juntunen. TPS vastasi reilun minuutin jälkeen ylivoimalla. TPS:n Aapo Kaskinen sai pitkän avauksen ja laukoi b-pisteen kaarelta ohi HPK maalivahdin Kai Mikkosen.

TPS:n ylivoimapeli toimi myös seuraavan HPK jäähyn aikana. TPS-puolustaja Eemil Viro laukoi vastustamattomasti ohi Mikkosen. Erä oli rikkonainen ja toiselle erätauolle lähdettiin TPS:n kahden maalin johdossa.

Kolmannen erän alussa nähtiin ratkaisu, kun TPS siirtyi 4-1 johtoon. Vili Munkki pääsi aivan vapaasti laukomaan kiekon maaliin.

HPK pääsi vielä yrittämään kavennusta ylivoimalla, mutta kiekkoa ei saatu millään ohi TPS vahti Lukas Silvennoisen. Silvennoinen torjui ottelussa 30 kertaa ja HPK:n Mikkonen 24 kertaa.

HPK:lle on tärkeitä pisteitä jaossa seuraavan kerran ensi keskiviikkona 12.12. vierasottelussa Jokereita vastaan. HPK on vielä 10 parhaan joukossa alkusarjassa, josta 10 parasta pelaavat keväällä SM-sarjaa.

Jarkko Savijoki, HPK-juniorijääkiekko