fbpx
Kanta-Häme

10-tien risteyksiä parannellaan

Valtatie 10:n liittymille on tulossa muutoksia välillä Iso-Harvoilantie ja Velssintie. Iso-Harvoilantien ja vastapäisen Ruununmyllyntien liittymä valtatielle muuttuu liikennevalo-ohjatuksi. Velssintien ja Tuomistontien liittymiä taas parannellaan rakentamalla kääntymiskaistat.

Joitakin alueen yksityisteitä katkaistaan Iso-Harvoilantien ja Velssintien välillä. Hämeenlinnan kunnallistekniikan suunnittelija Jani Mantereen mukaan yksityisteiden liikennettä ohjataan isompiin liittymiin. Siirintie yhdistyy Siirinkatuun ja Siirinkatu Siirintaustantiehen.

Lisäksi suunnitelmaan kuuluu liikennemelun vähentäminen valtatie 10:llä. Se toteutetaan rakentamalla melukaiteita ja meluseiniä.

Mantereen mukaan ensisijaisina korjauskohteina ovat kuitenkin liittymät valtatie 10:lle. Niidenkin rakentaminen alkanee vasta ensi vuonna. Yksityistieratkaisut menevät pidemmälle.

– Iso-Harvoilantien liikennevalo-ohjauksen rakentaminen on tärkeintä. Siinä niin iso liikennevirta, että tielle on huono liittyä, Mantere sanoo.

Muutokset liittyvät tiesuunnitelmaan, jota Hämeenlinnan kaupunki laatii yhdessä Uudenmaan Ely-keskuksen kanssa. Suunnitelman laatii kaupungin toimeksiannosta Sito Oy.

Tiesuunnitelmaluonnoksia esitellään yleisötilaisuudessa tänään keskiviikkona Wetterhoffin auditoriossa kello 17-18. Tilaisuudessa ovat paikalla Hämeenlinnan kaupungin edustaja sekä suunnittelijat. HÄSA

Menot