Kanta-Häme

10-vuotias T-klubi tukee nuoria urheilijoita

Hämeenlinnan Tarmon 100-vuotisjuhlien yhteydessä vuonna 2003 entisten Tarmolaisurheilijoiden tavatessa toisensa esiin nousi ajatus vastaavien tapaamisten järjestämisestä useamminkin. Urheilumies ja valmentaja Olavi Vuorisen aloitteesta saikin alkunsa T-klubi, joka on kuluneen kymmenen vuoden aikana koonnut yhteen Tarmon riveissä kilpailleita entisiä yleisurheilijoita.
 
– Klubi-idea oli alun perin Olavi Vuorisen ja kaikki, jotka aluksi olimme mukana, olimme olleet Vuorisen valmennuksessa eri vuosikymmeninä, mainitsee T-klubin sihteeri Ilkka Korkiamäki.
 
– Klubi on siis yhdistänyt eri-ikäisiä tarmolaisia ja kaikki Tarmon toiminnassa joskus mukana olleet ovat nykyään tervetulleita klubin jäseniksi, miettii hallituksen jäsen Johannes Kerälä.

Juhlat tulossa

T-klubi täyttää tänä vuonna 10 vuotta ja syntymäpäiviä juhlitaan Hämeenlinnan Raatihuoneella lokakuun 4. päivänä 10-vuotisseminaarin ja juhlaillallisen merkeissä.
 
Seminaarin esiintyjistä voi jo nyt mainita jalkapalloilija Aki Riihilahden ja juoksija Hannu Hämäläisen. Petri Keskitalo juontaa juhlaseminaarin. Seminaarimaksu on 30 euroa.
 
– Seminaari on tarkoitettu eri lajien urheiluvalmentajille ja kaikille muillekin nuorten valmennuksesta kiinnostuneille. Valmentajille olisi tärkeää tavata eri lajien valmentajia. Tervetuloa hankkimaan lisää valmennustaitoa ja tukemaan nuorten urheiluvalmennusta, toivottaa klubin sihteeri Korkiamäki.
 
T-klubilaisille vuosikokoontumisten yhteydessä on aina muutakin ohjelmaa, kokoontumispäivänä on saatettu kisailla Kaurialan kentällä tai lenkkeillä Ahvenistolla tai Aulangon maisemissa.

Valmennusseminaareja

– Yhdistyksen perusajatuksiin on kulunut Tarmon urheilijoiden tukeminen stipendeillä, T-klubin puheenjohtaja Olavi Vuorinen kertaa.
 
– Lahjoitettavat varat kerätään pääasiassa jäsenmaksuilla, mutta myös valmennusseminaarien osallistumismaksuista kertyy jaettavaa. Ryhdyimme järjestämään vuosikokouksen yhteyteen valmennusseminaareja, kun tajusimme, että meillä on Klubissa runsaasti tietoa urheilulääketieteestä ja valmennuksesta. Suuret kiitokset Hämeenlinnan kaupungille yhteistyöstä tapahtumien järjestelyissä. Mehiläinenkin tuli merkittävällä panoksella mukaan ja myös muutamat muut firmat ovat tukeneet toimintaamme, Vuorinen kiittelee.
 
Valmennusseminaareja on järjestetty yhteensä 8 vuodesta 2006 lähtien ja osallistujia niissä on ollut yli 600. Stipendejä yleisurheilijoille on jaettu kuluneiden vuosien aikana 30.000 euron arvosta.

Stipendejä nuorille

Kesän tulosten perusteella jaetaan menestyneille junioreille pääasiassa lahjakorttityyppisiä stipendejä. Innostuneita nuoria on Tarmossa paljon, hyvä juniorityö on tuottanut tulosta. Pieniä urheilukoululaisia on runsaasti ja heitä on noussut nuorisosarjoihin. Yleisurheilu on nouseva laji ja Tarmon urheilukoulussa ja nuorten ryhmissä osallistujamäärä on lisääntynyt.
 
– Toimintaan on ilmoittautunut kesäksi mukaan yli 300 nuorta. Se on hyvä, suuresta massasta nousee lahjakkuuksia, tietää hallituksen jäsen Johannes Kerälä.
 
T-klubissa on jäseniä 70, jäsenmaksu vuodessa 40 euroa. Enemmistö jäsenistä on miehiä, naisia toivotaan myös mukaan toimintaan. Tietoa klubista ja sen toiminnasta löytää tutustumalla yhdistyksen kotisivuihin.
 
Jatta Pöyhönen-Wiik

Asiasanat

Mainos