Kanta-Häme

13500 vie Hämeenlinnaan

Hattulan kunnan eteläisissä osissa asuvat haluavat postinumeromuutoksen. Osa hattulalaisista talouksista kuuluu Hämeenlinnan 13500 postinumeron alaisuuteen, eli Jukolan postin toimialueeseen. Postinumeroalueella käynnistyy tässä viikonvaihteessa nimien keräys muutoksen puolesta.
 
– Tällä on ihan selvää taloudellistakin merkitystä, koska esimerkiksi vakuutusyhtiöt määrittävät ajoneuvovakuutukset postinumeron perusteella. Eli vaikka asuu Hattulan maaseudulla, maksaa silti Hämeenlinnan kaupungin tariffien mukaan, postinumeromuutosta ajava Aki Sarusto kertoo.
 
Hän sanoo vain yhden vakuutusyhtiön suostuvan hinnoittelemaan vakuutusmaksut Hattulan tariffien mukaan, muut yhtiöt elävät postinumeromaailmassa.
 
– Kyse on vuositasolla sadoista euroista, jos taloudessa on useampi kulkuneuvo, Sarusto tietää.
 
Postinumero aiheuttaa hankaluuksia myös postinumeropohjaisille kuljetuslogistiikoille ja paikkatietojärjestelmille sekä jättää jakelun ulkopuolelle Hattulan kunnan sisäiset postit.
 
Postinumero vaikuttaa myös osaan GPS-laitteista, kun laitteista ei löydy Hattulan tiedoista kaikkia katuosoitteita, vaan ne ovat Hämeenlinnan puolella.
 
Asukkaiden nimiä adressiin kerätään kevään ajan, jonka jälkeen ollaan yhteydessä Itellaan.