Kanta-Häme

19 kaupunkia aloittaa valtakunnallisen kaupunkikeskustojen markkinointiyhteistyön

Kävelykatu Reska on takavuosista hiljentynyt. Monessa muussakin kaupungissa keskustoissa on paljon tyhjiä liiketiloja. Arkistokuva.

Yhteensä 19 kaupungin keskustayhdistykset aloittava valtakunnallisen markkinointiyhteistyön kaupunkikeskustojen esille tuomiseksi.

Keskustojen kehittämisyhdistyksillä ja organisaatioilla on kaikilla sama tavoite: vahvistaa keskustojen elinvoimaa ja yrittäjyyttä sekä kasvattaa keskustojen vetovoimaa. Yhteistyöverkostossa ovat mukana Hamina, Heinola, Hämeenlinna, Iisalmi, Imatra, Joensuu, Kotka, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Lohja, Mikkeli, Pori, Rauma, Savonlinna, Tampere, Turku ja Vaasa.

 

Kampanjan slogan on Koe kaupunki – ja sen ainutlaatuinen keskusta. Markkinointiyhteistyön kivijalka on kaupunkien keskustoja esittelevä video, joka tulee pyörimään niin sosiaalisessa mediassa kuin tv-kanavilla.

Videon tavoite on tuoda esille kaupunkikeskustojen moninaisuus, kerroksellisuus ja ainutlaatuisuus. Keskustat ovat kauppapaikkoja, kohtaamispaikkoja.

 

Jokaisella kaupungilla on ollut ja tulee olemaan haasteita keskustojen elinvoiman säilyttämisessä.

– Olen iloinen, että saimme nopealla aikataululla aikaan hyvän pohjan yhteistyölle. Tämä kampanja jää näkyviin Hämeenlinnan keskustassa ja ajatuksena on kampanjoida tulevaisuudessakin vähintään kerran vuodessa, sanoo Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hagemeier tiedotteessa.

Kampanjalla muistutetaan myös jokaisen asukkaan ja yrityksen omaa roolia keskustan elävyydessä.

– Keskusta ei ole jotain, jota muut tekee vaan se on kaikkien kaupunkilaisten yhteinen asia.

 

Yhteistyössä mukana olevat kaupungit tekevät myös omia kaupallisia tempauksia valtakunnalliseen kampanjaan liittyen.

Hämeenlinnassa nostetaan esille yritysten ja niiden asiakkaiden tarinoita.

– Tuomme esille oikeita aitoja kohtaamisia ja hetkiä kaupungin keskustasta. Kampanja näkyy myös mm. Pimeän kaupan illan ohjelmassa, ikkunatarroina ja asiakkaille jaettavina heijastimina.

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic