Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnalainen ravintoloitsija Noora Vennamo ravintolarajoitusten lieventymisestä: "Mukavalta tuntuu, mutta en ole vielä tyytyväinen"

Noora Vennamo haaveilee jo perustasolle pääsystä. Kello kymmeneen myynti ei ole naisen mukaan ravintoloitsijalle kannattavaa. Kuva: Terho Aalto
Noora Vennamo haaveile jo perustasolle palaamisesta. Kello kymmeneen myynti ei ole naisen mukaan ravintoloitsijalle kannattavaa. Kuva: Terho Aalto

Kanta-Hämeen ravintolarajoitukset lieventyvät perjantaina. Sekä ruoka- että anniskeluravintolat saavat olla auki kello 05–23 ja anniskelu on sallittu kello 07–22. Myös tanssi- ja karaokekielto poistuu.

Torstaina laiturilla aurinkoista kesäpäivää viettämässä ollut Nooran Viinibaarin ja Juliuksen Olohuoneen perustaja Noora Vennamo kertoo olevansa ravintolarajoitusten lieventymisestä hyvillään. Täysin tyytyväinen hän ei silti ole.

– Mukavalta tuntuu, mutta en ole vielä tyytyväinen. Ei tässä vielä voi kannattavaa liiketoimintaa tehdä, Vennamo kertoo.

Nainen kertoo, että Nooran Viinibaari ja Juliuksen Olohuone ovat kuitenkin valmistautuneet ravintolarajoitusten lieventymiseen. Ravintolat ovat huomisesta alkaen auki niin myöhään kuin se sallitaan.

Vennamo haaveilee kuitenkin jo perustasolle pääsystä. Tuolloin ravintolat saisivat olla auki kello yhteen asti ja ravintoloitsijan arki olisi helpompaa.

– Silloin saisimme myydä alkoholia myöhempään. Kello kymmeneen myynti ei ole ravintoloitsijalle kannattavaa.

Valoa on jo tunnelin päässä, mutta ajat eivät ole olleet helpot.

– Viimeiset puoli vuotta ovat olleet elämäni henkisesti raskainta aikaa. Toivon, että tämä jo loppuisi ja pääsisin harjoittamaan omaa elinkeinoani oikeasti, Vennamo toteaa.

Menot