fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri pitää hallituksen uutta koronastrategiaa hyvänä – Hallintoylilääkärin mukaan se vapauttaa terveydenhuollon resursseja takaisin perushoitotyöhön

Hallintoylilääkäri Juhani Grönlund Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiristä pitää hallituksen koronarajoitusten purkusuunnitelmia hyvinä. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa, arkisto

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri Juhani Grönlund otti ilolla vastaan hallituksen suunnitelmat uudeksi koronastrategiaksi.

Mediatietojen lisäksi hän oli ehtinyt vasta alustavasti tutustua sosiaali- ja terveysministeriön tiistaina aamupäivällä lähettämään suunnitelmaversioon.

– Suunnitelma on koronaepidemiassa askel nimenomaan hoidollisesti hyvään suuntaan. Pääsemme vapauttamaan rajoituksia ja tarkastelemaan tilannetta rokotustilanne ja kulloisetkin alueelliset olosuhteet huomioiden. Myös kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe poistuvat, Grönlund toteaa.

– Tällä hetkellä suunnitelma vaikuttaa kaikin puolin kelvolliselta. Alustavan tarkastelun perusteella mitään suurempia pelkoja minulla ei ole.

“Työvoimaa vapautuu perustyöhön”

Grönlund uskoo, että päätökset keventävät sairaanhoitopiirin työtaakkaa.

– Varmasti tämä jossain määrin vapauttaa terveydenhuollon resursseja muuhun perustoimintaan, josta olemme joutuneet siirtämään väkeä koronatoimintaan. Toki alueellista tarkastelua pitää edelleen tehdä.

Strategiasta löytyvä jako pieni-, kohtuullis- ja suuririskisiin tilaisuuksiin ja toimintoihin saa Grönlundilta kiitosta.

– Vaikuttaa hyvältä, koska tapahtumat eivät ole samankaltaisia. On mietitty, missä leviämisriski on minkäkinlainen.

Pandemiatyöryhmä käsittelee asiaa torstaina

Uusi koronastrategia on valtioneuvoston käsittelyssä torstaina.

Sen jälkeen ministeriö lähettää vielä ohjauskirjeen alueille.

– Katsomme ensin, mikä valtioneuvoston ratkaisu on ja käsittelemme asiaa tämän viikon torstaina maakunnallisessa pandemiatyöryhmässä, Juhani Grönlund kertoo. HÄSA

Menot