fbpx
Kanta-Häme

Verotietojensa luovutusta medialle vastustaneiden määrä laski puoleen Kanta-Hämeessä – Vastustusinnon lasku näkyy koko maassa

Kuva: Pekka Aho
Kuvituskuva. Kuva: Pekka Aho / Arkisto

Verotietojensa luovutusta medialle vastustaneita on Kanta-Hämeessä puolet vähemmän kuin viime vuonna.

Vuoden 2020 verotuksen julkisten tietojen luovutusta tiedotusvälineille vastusti maakunnassa 37 henkilöä. Viime vuonna 76 suurituloisen tiedot puuttuvat medialle toimitetusta Kanta-Hämeen vuoden 2019 suurituloisimpien listasta.

Myös koko Suomessa vastustuspyyntöjen määrä on laskenut lähes puolella verrattuna viime vuoteen.

Vuoden 2020 verotietojen julkaisun vastustuspyynnöistä hyväksyttiin 2332, ja hylättyjä pyyntöjä oli 21. Viime vuonna yhteensä noin 4 400 suomalaisen vuoden 2019 julkiset verotustiedot puuttuivat medialle toimitetuista listoista.

Vastustuspyyntöjen määrän laskuun on voinut vaikuttaa Helsingin hallinto-oikeuden huhtikuinen päätös, jonka mukaan medialla on oikeus saada nimilistat henkilöistä, jotka ovat vastustaneet tietojensa luovuttamista.

Lisäksi hyväksytyn vastustamispyynnön tehneiden asiakkaiden julkiset tuloverotustiedot ovat edelleen saatavissa verotoimistojen asiakaspäätteiltä ja puhelimitse.

Verohallinto lähettää tiedotusvälineille sähköisessä muodossa niiden henkilöiden tiedot, joiden verotettavat ansio- ja pääomatulot ovat vähintään 100 000 euroa.

Viime vuonna vastustuspyynnön tehneistä kantahämäläisistä 16 oli maakunnan 300 suurituloisimman joukossa. Kukaan heistä ei ole vastustanut vuoden 2020 verotietojensa luovutusta medialle.

Vuoden 2020 julkiset tuloverotuksen tiedot tulevat julkisiksi huomenna keskiviikkona.

Menot