Julkaistu: 05.01.2018 12:51

HPK kovien päätösten edessä – "Onko muuta vaihtoehtoa?"

HPK:n vuosi alkaa hankalasta tilanteesta – se on Liigan viimeisenä ja HPK Kannattajat -faniryhmäkin on boikotoinut yhtä ottelua.

Kaikesta huolimatta, vaikka viimeiseen pudotuspelipaikkaan on jo tässä vaiheessa kautta raa’an pitkä matka – on esimerkiksi hallituksen puheenjohtaja Jari Koskinen väläytellyt joulukuussa, että seura katsoo yhä pelaajamarkkinoiden suuntaan.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen mielestä se ei ole loogista puhetta.

– Tehtävämme on ottaa kiinni tästä jopa älyttömästä lausunnosta. Luotan toimitusjohtaja Antti Toivasen näkemykseen, että hänen taskustaan löytyy taskulaskin. Kuten kaikilla Liigan toimitusjohtajilla lähihistoriassa, ei HPK:ssakaan ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin myydä ja siirtää pelaajia vastustajille tässä tilanteessa. On faneille eräänlainen huijaus, että tässä elätetään jotain pelaajahankinnan toivoa, Sihvonen sanoo.

Sihvonen ihmettelee, että HPK on tehnyt käytännössä päätöksen jatkaa nykyisellä puolustuskalustolla myös ensi kaudella.

– Se on outo ratkaisu. Tällä kaudella puolustajat ovat osoittaneet, että he eivät pysty toteuttamaan päävalmentaja Antti Pennasen pelitapaa, Sihvonen pohtii.

Sihvonen ei pelästy, mikäli HPK päättää myydä joukkueesta kuollutta painoa ulos.

– Jos HPK ottaa tuulta purjeisiinsa jatkossa, ei kukaan muista sitä, että kevät 2018 mentiin kevyemmällä rosterilla, Sihvonen huomauttaa.

Pitkäjänteisen työn nimissä urheilu on Sihvosen mukaan HPK:ssa laitettava ennen muuta kuntoon.

– Peli on se tärkein tuotteen kunnossa pitämisen kannalta. Ei se millään Petrolla lähde, Sihvonen sivaltaa.

 

Kommentit

Juuri näin. On turha puhua kuinka pitää tukea ja kannustaa koko Hpk:ta. Kuinka on mahdollista että esim fysiikka valmennus on möhlitty. Siis kuinka ,näinkin muka kokeneessa organisaatiossa.Haluan katsoa ainoastaan huippukiekkoa enkä väliaika mekkalaa ja meteliä. Ravurit myyntiin, Petron kultahousut kurahousuiksi, hallituksen ja toimiston väki! Pitäiskö tehdä jotain ? Tulos tai ulos ,vai mitä osakeyhtiö? Itsensä voi erottaa jos ei ole mitään annettavaa urheilulle.Pelaajille tsemppiä ja kannustusta.
HPK:n nuoret pääsivät juhlimaan toista voittoaan Helsingissä. Välieräpaikka ratkeaa tiistaina Hämeenlinnassa. Kuva: Samuel Savolainen

Runkosarjan Nuorten SM-liigan piste-ennätyksellä voittanut, mutta puolivälierissä ahtaalle joutunut HPK:n U20-joukkue ei suostunut taipumaan sunnuntai-iltana Helsingissä täpötäyteen pakatussa Elisa-areenassa.Pelin henki ennen ottelua oli selvä.

Meeri Räisänen toivoo, että HPK:n naisjääkiekon tulevaisuuden pelastamiselle löytyy ratkaisu. Kuva: Pekka Rautiainen

Kaupunkiuutiset uutisoi keskiviikkona HPK-naisten luopuvan naisten jääkiekon pyörittämisestä ja sen, että lentopallon pelaaminen loppuu HPK:n nimen alla. Lentopalloliigaa pelataan vastedeskin Hämeenlinnassa, mutta uuden seuran, nimen ja logon alla.

Kiekkokiuas oli hyvin krittinen SaiPan suhteen kauden alussa. SaiPa on päävalmentaja Tero Lehterän johdolla kuitenkin saavuttanut runkosarjassa odotettua paremman sijoituksen seitsemäntenä.– Olimme aika pitkälti väärässä.

HPK, Robert Leino ja Miro Karjalainen taistelivat loppuun saakka runkosarjassa. Käteen jäi kuitenkin valtaisa pettymys. Kuva: Mika Kanerva

Tapparan ja HPK:n välisessä runkosarjan päätösottelussa oli vielä panosta, mutta vain yhdelle joukkueelle.Tappara varmisti 4-3 -voitollaan Hakametsässä sijoittumisen Liigan kolmannelle paikalle ja tulee kohtaamaan puolivälierissä viime kevään finaalivastustajansa KalPan.