Julkaistu: 05.01.2018 12:51

HPK kovien päätösten edessä – "Onko muuta vaihtoehtoa?"

HPK:n vuosi alkaa hankalasta tilanteesta – se on Liigan viimeisenä ja HPK Kannattajat -faniryhmäkin on boikotoinut yhtä ottelua.

Kaikesta huolimatta, vaikka viimeiseen pudotuspelipaikkaan on jo tässä vaiheessa kautta raa’an pitkä matka – on esimerkiksi hallituksen puheenjohtaja Jari Koskinen väläytellyt joulukuussa, että seura katsoo yhä pelaajamarkkinoiden suuntaan.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen mielestä se ei ole loogista puhetta.

– Tehtävämme on ottaa kiinni tästä jopa älyttömästä lausunnosta. Luotan toimitusjohtaja Antti Toivasen näkemykseen, että hänen taskustaan löytyy taskulaskin. Kuten kaikilla Liigan toimitusjohtajilla lähihistoriassa, ei HPK:ssakaan ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin myydä ja siirtää pelaajia vastustajille tässä tilanteessa. On faneille eräänlainen huijaus, että tässä elätetään jotain pelaajahankinnan toivoa, Sihvonen sanoo.

Sihvonen ihmettelee, että HPK on tehnyt käytännössä päätöksen jatkaa nykyisellä puolustuskalustolla myös ensi kaudella.

– Se on outo ratkaisu. Tällä kaudella puolustajat ovat osoittaneet, että he eivät pysty toteuttamaan päävalmentaja Antti Pennasen pelitapaa, Sihvonen pohtii.

Sihvonen ei pelästy, mikäli HPK päättää myydä joukkueesta kuollutta painoa ulos.

– Jos HPK ottaa tuulta purjeisiinsa jatkossa, ei kukaan muista sitä, että kevät 2018 mentiin kevyemmällä rosterilla, Sihvonen huomauttaa.

Pitkäjänteisen työn nimissä urheilu on Sihvosen mukaan HPK:ssa laitettava ennen muuta kuntoon.

– Peli on se tärkein tuotteen kunnossa pitämisen kannalta. Ei se millään Petrolla lähde, Sihvonen sivaltaa.

 

Kommentit

Juuri näin. On turha puhua kuinka pitää tukea ja kannustaa koko Hpk:ta. Kuinka on mahdollista että esim fysiikka valmennus on möhlitty. Siis kuinka ,näinkin muka kokeneessa organisaatiossa.Haluan katsoa ainoastaan huippukiekkoa enkä väliaika mekkalaa ja meteliä. Ravurit myyntiin, Petron kultahousut kurahousuiksi, hallituksen ja toimiston väki! Pitäiskö tehdä jotain ? Tulos tai ulos ,vai mitä osakeyhtiö? Itsensä voi erottaa jos ei ole mitään annettavaa urheilulle.Pelaajille tsemppiä ja kannustusta.

Liigakauteen lähdettiin uho päällä siellä täällä. Urheilulehti (ent. Urheilusanomat) julisti liigalehtensä kannessa uhmakkaasti: Kaasu pohjaan! Epäjääkiekkoilullisessa kansikuvassa poseerasi varman tulevan mestarin konkarikukkopoika Kristian Kuusela.

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki painottaa menestysnäkymiä tukipäätösten suhteen. Kuva: Jarno Kuusinen

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö on tehnyt uuden talvilajien tehostamistukijärjestelmänsä mukaiset talvilajien tukipäätökset. Huippu-urheiluyksikkö jakoi talvilajien tehostamistukea yhteensä 2 011 600 euroa ja talviparalajien tukea 80 000 euroa.

Kuten jo tiedetään, Leijonien päävalmentajaksi palaavan Jukka Jalosen valmennustiimiin kuuluu jatkossa Kärppien mestarivalmentaja Mikko Manner, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ja KooKoon maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.Jalosen Leijona-valmennustiimin suhteen jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvon

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei ymmärrä Kiekkokiuas-studio