Kanta-Häme

Gallup: Aiotko räjäytellä uudenvuodenaattona? Pitäisikö ilotulitteet kieltää?

Mitä mieltä olet siitä, että ilotulitteet halutaan kansalaisaloitteella siirtää vain ammattilaisten käsiin eli kieltää kansalaisilta?

 

”En ole moneen vuoteen ostanut ilotulitteita, sillä koira säikkyy pauketta. Minulle riittää, että uudenvuoden raketteja pääsee katsomaan. Silloin voi keskittyä oleelliseen, eikä pelkästään turvatoimiin. En kannata kieltoa, esimerkiksi monet urheiluseurat saavat pientä tuloa esimerkiksi ilotulitemyynnillä. Asiassa on monta puolta.”
Jari Leivo
”lakisääteinen lomalainen”
Hattula

 

 

 

”En ole ostanut raketteja enää vuosikausiin. Meidän perhe ei halua ampua ilmaan maastoon jäävää jätettä. En usko, että kiellosta olisi kovinkaan paljon hyötyä. Ennemmin kansalaisia voisi valaista rakettien ympäristöhaitoista ja kouluttaa ampumaan oikein. Vahingoista puhutaan aina, mutta ympäristöhaitoista vähemmän.”
Mika Raassina
”ohikulkumatkailija”
Karjaa

 

 

 

”Todennäköisesti en. Tässä pohditaan vielä, onko ilo liian pieni suhteessa ammuttaviin ilotulitteisiin. Launosten ilotulitusta on ollut tapana käydä katsomassa, se ei maksa mitään. Periaatteessa kansalaisaloite on ok, mutta täyskielto olisi vähän liikaa. Voisiko olla jokin välimalli: raketteja saisi ampua vain tietyillä alueilla, sillä roskaahan siitä kertyy.”
Timo Jokinen
”räjähde-ekspertti”
Tervakoski

Kuvat: Esko Tuovinen

Lue myös: Ilotulitteiden kuluttajakäytön rajoittamista tavoitteleva kansalaisaloite on kerännyt yli 21 000 allekirjoitusta