Kanta-Häme

50 vuotta sitten: 43 ha:n ulkoilualue ostettiin Tyrvännöstä hämeenlinnalaisille

Hämeenlinnan kaupunki ostaa maanviljelijä Vilho Soinnulta ja rouva Lyyli Soinnulta noin 43 hehtaarin suuruisen määräalan Tyrvännön Mäenpään kylässä olevasta Käkyen tilasta. Alue on tarkoitettu yleiseksi ulkoilu- ja virkistysalueeksi.

Alue sijaitsee Vanajaveden rannalla. Tilalle on kaupungista linja-autoyhteys joka tunti ja se sijaitsee Hopealinjan vesibussireitin varrella. Alueella on rantaviivaa yli kilometrin.

Tilan omistajat ovat tahtoneet luovuttaa sen julkiselle yhteisölle yleiseen tarkoitukseen.

Esko Kivikoski lopullinen voittaja
Kansainvälistä kuuluisuutta saavuttaneen tietomiehemme Esko Kivikosken ja australialaisen Barry Jonesin välinen kaksinkamppailu on herättänyt suurta huomiota sekä meillä Suomessa että Australiassa.

Tällä hetkellä on johdossa Barry Jones pistein 47-45. Ruotsalainen lehti Norrskenflamman kertoo kuitenkin, että tämän kymmeneräisen ottelun lopulliseksi voittajaksi on tullut Esko Kivikoski, mutta ei mainitse loppupisteitä.

Tiettävästi myös neuvostoliittolaiset ovat kiinnostuneita saamaan Esko Kivikosken kilpailemaan omaa tietomiestään vastaan.

Viillos makaa haudassaan
Voimamies Verneri Viillos sivuutti tiistaina klo 13 haudassamakaamisen ennätysyrityksessään 48 tunnin rajan. Hän on edelleen pirteässä kunnossa, ja aikoo vakaasti ottaa ennätyksen uudelleen nimiinsä.

Tamperelaisen kauppapuutarhan kasvihuoneeseen haudatun ennätyksentavoittelijan pahimpana kiusana on tähän mennessä ilmeisesti ollut nälkä.

Tiistaiaamuna täydennettiin arkun niukkaa muonavarastoa pudottamalla alas nakkeja.

Päivän lehti

1.11.2020

Fingerpori

comic