Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Alkoholiliikkeen myymälätodistus 770 000 hengellä

Alkoholiliikkeen myymälätodistuksia oli viime vuoden kolmannen neljänneksen lopussa lunastettu lähes 770 000 kappaletta. Naisten hallussa oli yhteensä 99 685 myymälätodistusta.

Vuotta aiemmin ns. väkevien alkoholijuomien ja eräiden väkevien viinien ostamiseen vaadittavien viinakorttien määrä oli vajaat 750 000. 

Alkoholiliikkeen asiakkaiden kokonaismäärä lienee kuitenkin suurempi, sillä oluen ja mietojen viinien ostamiseen ei tarvita myymälätodistusta.

Revontulet taivaalle teknisin apuvälinein
Tiedemiehet suunnittelevat kehittävänsä ensi keväänä revontulia, jotka ovat yhtä kirkkaita kuin täysi kuutamo.

NASAn suunnitelma toteutetaan pienellä elektronikiihdyttimellä, joka kuljetetaan raketilla noin 320 kilometrin korkeuteen. Kiihdytin laukaisee elektronihiukkasten virran alapuolella olevana ilmakehään ja sen pitäisi saada aikaan läpimitaltaan 1-10 kilometrin suuruisia monivärisiä kehriä.

Ilmiön pitäisi olla nähtävissä maasta 240 kilometrin säteellä laukaisupaikasta Virginiassa. 

Stripteasea puolueen hyväksi
Englannin konservatiivisen puolueen paikallinen osasto Barnoldwickissa on ryhtynyt järjestämään viikoittaisia striptease-esityksiä laskevan jäsenmääränsä lisäämiseksi. Puoluevirkailijat kertovat kylän miesasukkaiden rientävän huvitusten houkuttelemina lähikaupunkeihin.

Puoluevirkailijat ovat solmineet ”Eksoottisen Vickyn” kanssa sopimuksen, jonka mukaan tämä ”esittelee sulojaan” puolueen kerhohuoneistossa järjestettävissä illanvietoissa ja auttaa täten niskoittelevien jäsenten houkuttelemisessa takaisin puolueen piiriin ja vaimojen luokse. 

 

Uutiset on julkaistu Hämeen Sanomissa 13.1.1967

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic