Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Armi ja Gil Hilario vieraina Hämeenlinnassa

Armi ja Gil Hilario ovat kiireisellä Suomen-vierailullaan ehtineet myös hotelli Aulangon vieraiksi. Vierailun päätarkoituksena oli osallistua Mannerheimliiton Ruusutanssiaisiin tilaisuutta juhlistavina kunniavieraina.

Kaunis Armi on säilyttänyt hyvän suomenkielen taitonsa ja pohjoismaisen vaaleutensa eksoottisesta elämänympäristöstään huolimatta. Gil on intohimoinen saunan ystävä ja odotteli innokkaasti pääsyä Aulangon rantasaunaan.

Keskustelu hämeenlinnalaisten isäntien kanssa oli välitöntä ja vilkasta ja mielipiteitä vaihdettiin aina lastensuojelutyöstä suomalaiseen kansanluonteeseen asti.

Irtolaisratsia
Poliisiratsia Espoon alueen metsissä perjantain ja lauantain välisenä yönä kohdistui irtolaisiin. Yhteensä 60-70 poliisin epäsosiaaleiksi katsomaa henkilöä tarkastettiin ja kymmenkunta joutui viettämään yönsä poliisilaitoksella.

Espoon metsissä majailee melkoisesti irtolaisia. Kun poliisi tapaa mielestään epäsosiaaliselta vaikuttavan henkilön, joka ei pysty todistamaan henkilöllisyyttään, hänet viedään poliisiasemalle tarkastettavaksi, kerrottiin Espoon poliisiasemalta. 

Poliisi arvostelee irtolaisuuden lähinnä ulkomuodon perusteella. 

Irtolaisiin kohdistuvia ratsioita järjestetään yleensä keväisin ja kesän alkupäivinä sekä syksyisin. Viimeöiseen ratsiaan osallistui 20 poliisia.

Suomi valvomaan N:liiton etuja
Neuvostoliiton katkaistua lauantaina diplomaattiset suhteensa Israeliin on Neuvostoliiton hallitus pyytänyt Suomea valvomaan Neuvostoliiton etuja Israelissa. 

Suomen hallitus on suostunut vastaanottamaan tämän tehtävän.

Sunnuntaina kesäkuun 11. pnä 1967

Mainos