Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Asfaltinlasku alkoi moottoriradalla

Yksi tavoite Hämeenlinnan moottoriradan rakennusvaiheissa on jälleen saavutettu. Eilen näet peittyivät ensimmäiset neliöt rata-alueen pinnasta asfaltilla ja maanantaina aloitetaan varsinaisen ajoradan pinnan lasku.

Pääkatsomon rinteille ovat ilmestyneet myös ensimmäiset lankkukasat merkiksi siitä, että katsomojen valmistus alkaa myös lähiaikoina. Ensi alkuun pääkatsomoon rakennetaan istumapaikat vain noin 1000 katsojaa varten.

Avajaisajoina ovat vakioautojen SM-kilpailut 16. heinäkuuta. Samassa yhteydessä radalla suorittavat ensiesiintymisensä myös Formula IV-luokan ajokit. 

Elokuun 6. päiväksi on lyöty lukkoon kansainväliset Ahveniston nopeuskilpailut. Syyskuun 5. päivänä ovat vuorossa sittenkin radan pääkilpailu, jolloin Hämeenlinnaan saapuvat maailman rataspesialistit ajokkeinaan Formula 2 -autot.

YAT uhkaa sulkea Suezin kanavan, yhteenotto Syyrian rajalla
Kaksi israelilaista sotilasta ja yksi syyrialainen saivat surmansa Israelin ja Syyrian rajalla perjantain vastaisena yönä tapahtuneessa yhteenotossa, ilmoitti Israelin armeijan edustaja Tel Avivissa perjantaina. 

Yhteenotto tapahtui noin kilometrin päässä rajalta Israelin alueella, kun israelilainen partio yllätti sabotoijaryhmän, joka oli ilmeisesti palaamassa Syyriaan.

Yhdistynyt arabitasavalta varoitti perjantaina, että Suezin kanava suljetaan kaikilta laivoilta, jotka yrittävät väkivalloin rikkoa Akaban lahden saartoa. 

Uutistoimisto AFP:n mukaan Israel on ilmoittanut Neuvostoliitolle, ettei jännitystä Lähi-idässä saada laskemaan, ellei vapaata merenkulkua taata Tiranan salmessa ja elleivät arabimaat vähennä joukkojaan Siinain autiomaassa.

Lauantaina kesäkuun 3. pnä 1967

Mainos