Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Enemmän varoja Hämeen vanhan linnan entistämiseen

Kansanedustaja Timo Mäki ym. ovat tehneet eduskunta-aloitteen, jossa esitetään, että eduskunta korottaisi Hämeen vanhan linnan korjaustöitä varten varattua määrärahaa.

Viime vuonna linnaa varten myönnetyllä määrärahalla saatiin turistinähtävyytenäkin valmiiksi muutamia huonetiloja linnan I kerroksessa.

Työ on kuitenkin suuressa määrin kesken. Linna vapautuu täysin vankila-alueen asettamista rajoituksista, kun uusi naisvankila Ojoisille valmistuu.

Vesijohto- ja viemäriverkkoa kaivettu Iittalassa yli 9 km
Kyseessä on huomattavin kunnan investointi viime vuosina. Verkkoa alettiin kaivaa kolmisen vuotta sitten ja kuluvana syksynä kaivamista jatkettiin kuukauden päivät sitten.

Verkkoa on pyritty rakentamaan sellaisina ajankohtina, jolloin töitä on vapailla markkinoilla vähän, jotta voitaisiin myös edistää työllisyyttä. Työttömyyskortistoa ei Kalvolan kunnassa ole toistaiseksi jouduttu avaamaan.

Vedenottamo ja pumppaamo rakennettiin Iittalaan parisen vuotta sitten.

Vapaita vaaleja vaaditaan Portugalissa
Lähes 120 portugalilaista julkisuuden hahmoa on lähettänyt valtionpäämiehelle amiraali Americo Thomasille kirjeen, jossa he vaativat vapaita vaaleja. 

Kirjeen on allekirjoittanut 118 kirjailijaa, lääkäriä, asianajajaa, muuan pappi sekä joukko muita henkilöitä. He ilmoittivat kirjeessä ”alkaneensa ajatella”. Kirjeessä vaaditaan pääministeri Antonio Salazarin eroamista, väliaikaisen hallituksen perustamista ja vapaita vaaleja vuoden kuluessa.

Allekirjoittajat antoivat kirjeen tekstin lehdistölle torstaina.

 

Uutiset on julkaistu Hämeen Sanomissa 11.11.1966

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic