Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Erotuomarit kivisateessa Porissa

Porin Karhujen ja Tampereen Ilveksen jääkiekkoilun SM-sarjan ottelussa toimineet helsinkiläiset erotuomarit Walfrid Wahlberg ja Nils Usenius eivät ilmeisesti oikein onnistuneet tehtävässään. Ainakaan heidän tulkintansa eivät olleet seitsentuhantisen yleisön mieleen.

Ottelun päätyttyä heitettiin kentälle kiviä, ja kun erotuomari Wahlberg sattui palauttamaan yhden isoimmista takaisin aidan toiselle puolelle, innostui yleisö tästä täydelliseen mielenosoitukseen.

Tuomarit eivät uskaltaneet ollenkaan tulla pois jäältä ennen kuin poliisiasemalta oli tullut lisävahvistukseksi virkavallan edustajia.

Tämä auttoi sen verran, että tuomarit pääsivät omaan pukusuojaansa, mutta yleisö purki sisunsa poliisiin, jonka autosta särkyi pian tuulilasi ja jatkuva kivien ryöppy satoi auton pelteihin. 

Tuomarit eivät uskaltaneet tuntiin astua ulos kopistaan, sillä porilaisyleisön viha osoittautui pitkäikäiseksi.

Wahlberg ja Usenius tuskin tämän jälkeen enää uskaltavat tulla näin fanaattiseen kaupunkiin jääkiekkokaupunkiin muuta kuin tuntemattomina tuomareina.

Tampereen Ilves puolusti menestyksellisesti jääkiekkoilun Suomen mestaruuttaan voittamalla Porissa ex-mestarit Karhut maalein 9-7 (5-1, 1-3, 3-3).

 

Uutinen on julkaistu Hämeen Sanomissa 7.11.1966

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic