Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Fredi mukana euroviisuilussa

Laila Kinnunen, Marion Rung, Danny ja Fredi esittävät kahdeksan Eurovision laulukilpailun Suomen karsintaan valittua sävelmää.

Laila Kinnunen on esittänyt kilpailusävelmän Eurovision laulukilpailussa vuonna 1961 ja Marian Rung vuonna 1962. Danny eli Ilkka Lipsanen on ollut aiemmin mukana Suomen loppukarsinnassa. Hämeenlinnalainen Fredi, Matti Siitonen, on ensimmäistä kertaa mukana euroviisuilussa.

Suomen loppukarsinta on helmikuun 11. päivänä. Laulukilpailu televisioidaan Wienistä huhtikuun 4. päivänä.

Panssarivaunutaistelu Israelin ja Syyrian rajalla
Kaksi syyrialaista panssarivaunua tuhoutui ja kolmas sai osuman israelilaisten ja syyrialaisten panssariyksikköjen välisessä taistelussa Galilean järven kaakkoispuolella maanantaina, ilmoitti Israelin armeijan edustaja.

Syyrian sotilasedustaja sanoi puolestaan Damaskoksessa syyrialaisten tuhonneen yhden israelilaisen panssarivaunun eivätkä syyrialaiset kärsineet tappioita.
Israelin mukaan välikohtaus alkoi syyrialaisten tulitettua israelilaista traktoria. 

Syyria syytti Israelia tulen avaamisesta.

Liian pieni halli?
Helsingin jäähalli on maksanut paljon. Moni on jopa väittänyt, että liian suuria kuviteltiin, kun pääkaupunkiin pykättiin komeat tilat 11 000 katsojalle. Täyttä huonetta ei tultaisi ainakaan lähinäkymillä saamaan, mutta rakentajat ovatkin olleet mittojen käytössä liian varovaisia. Sen sai todeta se yleisönosa, joka joutui yllätyksekseen kääntymään hallin ovilta pois Drumheller Minersin ja leijonajoukkion pelatessa.

Nyt on hallin katto tavoitettu ja tuskin se tosiaan siitä helpolla enää ylemmäksi nousee. 10 844 maksanutta katsojaa on jo erittäin kunnioitettava luku.

 

Uutiset on julkaistu Hämeen Sanomissa 10.1.1967

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic