Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Hälläpyörä Kaupunginteatterina

Tiistaina on Kaupunginteatterin pienoisnäyttämön toinen ilta ravintola Hälläpyörässä.

Lähes varauksettoman vastaanoton saanut ajatus tämänlaatuisesta näyttämötoiminnasta on ollut omiaan suhteellisen laajaan mielenkiintoon niin teatteriyleisön kuin julkisen sanankin taholta. 

Ensi-illassa todetut näkyvyyshaitat on nyt pyritty eliminoimaan pois siten, että näyttämöä on korotettu suurimpaan mahdolliseen, ja juuri tämän uskotaan auttavan näkyvyyttä erityisesti katsomon taustalta.

Itse näytelmien on todettu erinomaisesti sopivan viihtyisään ja intiimiin Hälläpyörään.

Japanilaisen Yukio Mishiman Hanjo viehättää länsimaisista näytelmistä poikkeavine ”elämäntotuuksineen” ja hämeenlinnalaisen Raimo S. Wallinin esikoisnäytelmä Alttari taas omaleimaisen ja rohkean tekotapansa vuoksi.

Hanjon tehtävissä nähdään Marjatta Rostedt, Maijaliisa Peuhu ja Aapo Vilhunen, kun taas Alttarin tekijöinä ovat Raili Velvo, Eero Pikkarainen ja Aapo Vilhunen. Puvustus on Aino Mäkelän ja ohjaus Aulis Ruostepuron.

Ennakkomyynti on Marinkulmassa.

Naarashirven yhdistetty uinti- ja kaupunkimatka
Arviolta vuoden ikäinen naarashirvi eksyi sunnuntaina kaupunkialueelle seikkaillen milloin missäkin uintimatkojensa välillä. 

Kaupunkilaiset seurailivat hirven touhuja klo 16-17 välisenä aikana ja lopuksi poliisin onnistui hätistää hirvi Kantolanniemen metsään.

Hirvi ilmestyi ensimmäisen kerran näkyviin Lahdensivuntiellä, jonne se todennäköisesti oli tullut uiden Kantolanniemestä. Lahdensivuntieltä hirvi ylitti moottoritien ja ui kaupungin puolelle. Hirvi kävi myös Keinusaaressa.

Maanantaina huhtikuun 24. pnä 1967

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic