Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Hämeenlinnan keskussairaalaa pitäisi laajentaa

Kansaedustajille selostettiin pari päivää sitten maakuntamme ajankohtaisia sairaalakysymyksiä. Hämeenlinnan keskussairaalasta mainitsi sairaalan johtava ylilääkäri R.Karatau tällöin mm. seuraavat tosiasiat:

Keskussairaalamme on virallisesti 134-paikkainen, mutta se toimii tällä hetkellä 182-paikkaisena. Perustamiskirjan mukaan siinä pitäisi kuitenkin olla 287 sairaansijaa. 

Sitä puuttuvat kokonaan tärkeät erikoisosastot, korva- ja silmäosaston sekä gynekologinen osasto. Näitä ilman ei keskussairaala vastaa sitä käsitettä, jota tuo nimi tarkoittaa.

Hätä on siis suuri ja sairaalaa pitäisi välttämättä laajentaa. Yhtenä esteenä suunnitelmien teolle on ollut paikkakysymys. Nykyinen paikka Keinusaaressa vaikuttaa ahtaalta, mutta lääkintöhallitus tuntuu olevan sitä mieltä, että tällä paikalla sairaalaa pitäisi kehittää.

Äskettäin rakennettu toimenpideosasto on nykyaikainen ja vastaa suuremmankin sairaalan tarpeita. Se on siis olemassa, tarvittaisiin vain varsinaisia sairaansijoja lisää ja edellä mainitut erikoisosastot.

 

 

Uusi keskussairaala avattiin Ahvenistolla vuonna 1979.

(Lyhennelmä Hämeen Sanomien Hämeenlinnan kirje -palstalta 11. syyskuuta 1966)

Menot