Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Hopeaseppien tie on kiinni rahasta

Eilisessä lehdessämme huhtikuun ensimmäisenä päivänä, oli varsin mahtavan näköinen tarina Hanssin Jukasta ja sen siirrosta muualle. Tarkkaavainen lukija tietysti huomasi unet silmistä hierottuaan kyseessä olleen aprillipäivän uutisen, joten eipä siitä sen enempää.

Jutun yhteydessä puhuttiin myös rakennettavasta Hopeaseppientiestä, mikä aivan vakavasti puhuen tulee aikanaan muuttamaan kaupunkikuvaa melkoisesti.

Koska usein kuulee pohdittavan tämän tien rakentamista ja siinä yhteydessä myös Hämeensaaren kohtaloa, niin todettakoon Hopeaseppientien valmistumisen siirtyvän ehkä pitkällekin tulevaisuuteen.

Kaikki on näet rahasta kiinni, ja ensimmäisessä vaiheessa pyritään katu kunnostamaan vain alkupäästään Kasarmikadun tasolle saakka. Tässähän kulkeekin jo selvä väylä huoltoasemarivistön välistä.

Tien jatkamisen esteenä on rahoituksen lisäksi muitakin pulmia, kuten esimerkiksi Eteläkadun alkupuolella sijaitsevien rakennusten lunastamiset, vanhan urheilukentän hävittäminen ja sillan rakentaminen Vanajaveden ylitse. Sillan luonnoksethan tulevat esille vesioikeuden katselmuksessa, joten kyllä asia sentään on jatkuvasti vireillä.

Toinen juttu, Hämeensaaren järjestely, on vielä tällä hetkellä avoinna. Se otettaneen esille kaupungin yleiskaavan yhteydessä.

Toivottavasti tuo alue saadaan joskus kuntoon, onhan se ensimmäisenä silmissä tultaessa esimerkiksi moottoritietä pitkin kaupunkiin.

Hopeaseppientie sai myöhemmin nimekseen Paasikiventie. Vanajaveden ylittävä Hopeaseppien silta otettiin käyttöön vuonna 1985.

Uutinen on julkaistu Hämeen Sanomissa 2.4.1967

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic