Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Hyödyllinen opinahjo - lasten liikennepuisto

Jonkinmoisena kevään merkkinä voidaan Hämeenlinnassa pitää lasten liikennepuiston toiminnan alkamista, joka tulee tapahtumaan toukokuun 22. päivänä.

Tämäntapaisesta liikenneopetuksesta on ainakin täällä Hämeenlinnassa saatu erittäin hyviä kokemuksia, eikä asiakkaita todellakaan ole puuttunut. Alueella on lasten käytettävissä kolmisenkymmentä polkupyörää ja kymmenkunta polkuautoa, jotka ovat olleet uutterassa käytössä.

Kouluttajina ja ohjaajina toimii kaksi ystävällistä poliisimiestä, niin että eiköhän kasvamassa olevasta sukupolvesta vartu kaikki liikenteen niksit, säännöt ja määräykset tuntevia kansalaisia.

Liikenteestä puheenollen
Viime viikolla saattoi jälleen todeta millainen hullunmylly syntyy nykyisen alkoholiliikkeen edustalle. Talon nurkalla pyörii humalaisten, puolihumalaisten ja selvien seassa tavaton määrä autoja, joille ei tahdo löytyä pysäköimistilaa mistään.

Näillä tienoin on saatettu voimaan eräitä liikennejärjestelyjä, jotka saattavat normaalipäivinä helpottaa tilannetta, mutta eivät suurestikaan vapun aaton aattona.

Ilmapallo ei ole vaaraton vapun viihdyttäjä
Viime vappuna räjähti Raumalla vappupallonippu linja-autossa, minkä vuoksi 8 henkilöä joutui sairaalaan. 

Pallon kuljettaminen auton sisällä on vaarallista, pallo nimittäin saattaa räjähtää ja syttyä pelkästä hankauksesta, jolloin suljetussa tilassa tapahtuneen onnettomuuden palo- ja painevauriot muodostuvat hyvin kohtalokkaiksi.

Ilmapallot täytetään yleensä vedyllä, joka syttyy herkästi. On siis aiheeellista katsoa, etteivät lapset käsittele palloa liian rajusti, todetaan palonsuojelukeskuksesta.

Maanantaina toukokuun 1. pnä 1967

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic