Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Jalankulkijoita kuoli 51 marraskuussa

Marraskuun liikenneonnettomuuksissa kuoli yhteensä 114 ihmistä, joista jalankulkijoita oli 51. Viime vuoden marraskuussa kuoli liikenteessä 88 ihmistä. Jalankulkijoiden osuus liikenteen uhreista on kaksinkertaistunut viimevuotisesta. 

Lähes 70 prosenttia liikenteen kuolemantapauksista sattui pimeän aikana. Viime vuoden marraskuussa oli talvi, jolloin jalankulkijat tiellä liikkuessaan erottuivat paremmin valkoista taustaa vasten.

Luvut perustuvat ennakkotietoihin ja niihin tullee 17-20 prosentin lisäys.

Kaurialan kinkkuvaras kumppaneineen oikeudessa
Hämeen lihapalvaamoon tunkeutunut murtovaras ja hänen kaksi kumppaniaan tuomittiin eilen Hämeenlinnan raastuvanoikeudessa.

Suolahdesta kotoisin oleva maatyöläinen Eino H., joka lokakuun 31. päivän vastaisena yönä oli tunkeutunut palvaamorakennukseen pihanpuolen ikkunasta ja anastanut täältä 11 laparullaa ja kolme kinkkua, tuomittiin jatketusta rikoksesta, joka käsitti rikoksen uusijana tehdyn varkauden, törkeän varkauden ja murron, rangaistukset yhdistettyinä pidettäväksi kuritushuoneessa 2 vuotta ja olemaan yli rangaistusajan 5 vuotta vailla kansalaisluottamusta.

Sotka Oy toimittaa kalusteita Ulan Batoriin
Mongolian kansantasavalta on ryhtynyt muiden valtioiden tavoin kehittämään turismiaan. Ulkomaalaisia turisteja hoitavan organisaation pääjohtaja on käynyt myös Suomessa tutustumassa ravintoloihin ja hotelleihin sekä suomalaisiin teollisuustuotteisiin.

Matkan tuloksena on äsken tehty sopimus Sotka Oy:n kanssa ravintola- ja aulakalusteiden toimittamisesta Mongoliaan.
 

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic