Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Jokimaa on jälleen Jokimaa

Janakkalan Jokimaan kylän nimikiista naulattiin nyt lopullisesti lukkoon. Kuluvan kuun alusta lukien muuttui myös paikkakunnan postiaseman nimi Jokimaaksi ja näin saatettiin vuosia kestänyt kiista, joka oli aiheuttanut kylässä jyrkän kahtiajakautumisen, päätökseen.

Jokimaan postiasema oli toiminut nykyisellä paikallaan parisen vuotta, kun sitä yllättäen ryhtyivät muutamat isäntämiehet siirtämään vastapuolen kaupan suojiin.

Hanke onnistuikin, mutta nyt lähti kärsinyt osapuoli liikkeelle ja nelisen vuotta kestänyt kamppailu sai monien vaiheitten päätteeksi ratkaisukseen: postiasema, jonka nimenä oli nelisen vuotta Mattilanmäki ja sitä ennen Jokimaa, muutettiin jälleen Jokimaaksi.

Kiista sai jo varsin aikaisessa vaiheessa poliittisen sävyn ja asian tiimoilla käytiin arvovaltakamppailua verrattain korkeilla yhteiskunnallisilla portailla. Nyt ovat suuretkin joutuneet nöyrtymään lain mahtavan kirjaimen edessä.

Puoluetuella ei yleisön suosiota
Yli 70 prosenttia haastatelluista halusi puoluetukimäärärahan poistamista kokonaan budjetista, ilmenee Veronmaksajain keskusliiton Suomen Gallupilla teettämästä mielipidetutkimuksesta.

Päivän lehti

4.6.2020