Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Joulupukki syytettyjen penkillä

Someron ja Somerniemen käräjien syytettyjen penkillä esiintyi hyvin tunnettu luonnonparantaja, joka yleensä kutsuu itseään Joulupukiksi lehti-ilmoituksissaan ja muuallakin.

Hän on parhaan kykynsä mukaan parannellut asiakkaitaan ”vesipoika” ja ”pukin tumma” -terveysjuomillaan. Punajuurista, sipuleista, pihlajanmarjoista ja monista muista raaka-aineista valmistettuihin terveysjuomiin sattui kuitenkin tulemaan prosentteja enemmän kuin laki sallii, joten koko kemiallinen tehdas suljettiin ja lääkkeet takavarikoitiin.

Luonnonparantajaa syytettiin laittomasta lääkärinammatin harjoittamsiesta sekä alkoholipitoisten aineiden valmistamisesta ja myymisestä, mutta syytetyn pyynnöstä juttu siirrettiin helmikuussa pidettäville talvikäräjille.
 

Paroisten puhdistuslaitos toiminnassa, tuloksista ei vielä tarkkoja tietoja
Hämeenlinnan jätevesien puhdistuslaitos Paroisilla otettiin osittain käyttöön 25.10., jolloin myös Kaupunginpuiston rannassa olevan pääpumppaamon pumput käynnistettiin.

Puhdistettu jätevesi johdetaan Paroisista Vanajaveteen laskevaan puroon.

Puhdistuslaitoksen avulla on tarkoitus saada Vanajaveteen laskettavat jätevedet puhdistetuiksi niin, että varsinkin kaupungin lähirantojen vedet silminnähden tulevat paranemaan.

 

Korttelinkiertäjille rapsautettiin sakkoja
Kolme ns. korttelinkiertäjää oli haastettu eiliseksi Hämeenlinnan raastuvanoikeuteen, jossa syyttäjä vaati heille rangaistusta muuta liikennettä estäneestä ja häirinenestä autolla ajosta.

Oikeus katsoi syytteet toteennäytetyiksi ja rapsautti nuorille miehille päiväsakkoja.

 

Uutiset on julkaistu Hämeen Sanomissa 24.11.1966

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic