Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Juhlava paraati Hämeenlinnassa

Sadepilvien uhkaillessa yllä pidettiin puolustusvoimain lippujuhlapäivän paraati eilen Hämeenlinnan kauppatorilla. Paraatiin osallistui tuhatkunta varusmiestä ja noin 400 sotainvalideihin sekä maanpuolustusjärjestöihin kuuluvaa. Ohimarssi Hallituskadulla päätti tilaisuuden.

Kenttärovasti Yrjö Massa totesi, että päivässä oli aihetta monenlaiseen juhlaan.

– Vietämme puolustusvoimain lippujuhlaa itsenäisyytemme 50-vuotisjuhlan merkeissä. Mutta tänään on kulunut sata vuotta Suomen marsalkka Mannerheimin syntymästä. Hänen nimensä liittyy lähtemättömästi Suomen historiaan, sillä olihan hänet valittu johtamaan Suomen armeijaa kolmessa eri sodassa silloin, kun tämän maan vapauden puolesta ja sen turvaamiseksi käytiin taistelua elämästä ja kuolemasta.

Tulitusta Israelin ja Jordanian rajalla
Jordanialaiset avasivat sunnuntaina kolmesti tulen israelilaisia vastaan Jerusalemissa olevista asemistaan, tulitus kohdistettiin kahdesti erästä kevyttä israelilaista lentokonetta vastaan, ja kerran jordanialaiset avasivat tulen erästä Musraran kaupunginosaan päin olevaa israelilaista asemaa vastaan.

Sudan lähettää lehmiä Egyptiin
Sudan lähettää Yhdistyneeseen arabitasavaltaan 5000 lehmää ensimmäiseksi elintarvikeavustukseksi, joka on tarkoitettu Israelin rajalle sijoitetuille arabijoukoille.

Myös sudanilaisten joukkojen lähettämistä Kairoon on alettu valmistella, ja ensimmäinen 1200 miehen joukko-osasto tullee lähtövalmiiksi lähipäivinä.

 

Maanantaina kesäkuun 5. pnä 1967
 

Mainos