Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Kansakoulujen lakkauttamisista

Hämeenlinnassa on ollut esillä kahdenkin kansakoulun lakkauttamisasia. Kysymyksessä ovat Kankaisten ja Ainolan koulut.

Kaupunginhallitus esittää Kankaisten koulun lakkauttamista 31.7.1967 lukien eräitten oppilaitten vanhempien vastustuksesta huolimatta.

Ainolan koulun lakkauttamiseen taas ei kansakoulunjohtokunnan mukaan ole syytä erikseen ryhtyä, koska kouluhallituksen lupa saada käyttää Ainolan koulua kouluhuoneistona päättyy jo seuraavan lukuvuoden jälkeen 31.7.1968.

Aikaisemmin on kaupunginhallitus tehnyt valtuustolle ehdotuksen mm. Vuorentaan kansalaiskoulun lakkauttamisesta, koska Kaurialan kansalaiskoulu sijaintinsa puolesta on koulumatkojen kannalta edullisemmassa paikassa.

Ateenassa katutaisteluja siviilien ja sotilaiden välillä
Ateenassa puhkesi lauantaina sotilaiden ja siviilien välisiä katutaisteluja, kun oli kulunut runsas vuorokausi Kreikan sotilaskaappauksesta, tiedotti turkkilainen uutistoimisto Anatolia lauantaina iltapäivällä.

Roomaan, Wieniin ja Geneveen lauantaina saapuneet matkailijat kertoivat kuulleensa Ateenassa perjantai-iltana laukauksia ja automaattiaseiden tulitusta.

Vahvistamattomat lähteet kertovat, että sotilaskaappausta johti panssarijoukkojen komentaja prikaatikenraali Stylianos Patakos. Patakos on sisäministerinä uudessa hallituksessa, joka vannoi virkavalansa perjantai-iltana. Eräiden huhujen mukaan Kreikan 27-vuotias kuningas

Konstantin oli ensin arvostellut armeijan ”operaatiota” ja suostui vahvistamaan sen vasta pitkän epäröinnin jälkeen.

Kansanedustuslaitoksen enemmistönä olevat keskusta- ja vasemmistopuolueet tuskin hyväksyvät armeijan toimia, ennustivat Geneven diplomaatit.

 

Uutiset on julkaistu sunnuntaina huhtikuun 23. pnä 1967

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic