Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Kaupunginjohtajan joulutervehdys

Joidenkin päivien kuluttua Hämeenlinnan kaupungin pinta-ala on nykyistä huomattavasti suurempi. Kaupunkiperheemme jäsenluku lisääntyy noin 5 000 jäsenellä.

Vanajalaiset, toivotamme teidät kaikki tervetulleiksi ja toivomme teidän viihtyvän kaupunkilaisinakin. Uskon, että omaksutte nopeasti uuden kotipaikkanne nimen ja että me aikaa myöten pystymme palvelemaan teitä nykyistä paremmin.

On syytä jälleen kerran todeta, että kaupunkimme laajentuminen on eräs tärkeä edellytys kaupunkimme kehitykselle. 

Koska kaupunkimme kehityksen päämäärä on liukuva, tulee kaupungin hallinnonkin olla dynaamista, alati muuttuvaa ja kulloinkin kehitysvaiheeseen nojautuvaa, huomioonottaen tietenkin korkeimman hallinnollisen periaatteen – oikeudenmukaisuuden.

Kehittämisessä on kaikkien kaupunkilaisten oltava mukana. Se ei ole niin vaikeatakaan.

Lopuksi toivotan kaikille nykyisille ja tuleville kaupunkilaisille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta. Todetkaamme vielä, että Talja on keksinyt kaupunkimme kehitykselle sopivan iskulauseen: ”Yhteispelillä ne sujuu”.

Jaakko Vuorinen

 

Mies tainnutettiin patukoilla ja ryöstettiin putipuhtaaksi
Neljä patukoilla varustetua 16-12 -vuotiasta nuorta miestä ryösti keskiviikon ja torstain välisenä yönä Hausjärvellä Erkylän ja Monnin välisellä tieosuudella erään lievästi alkoholia nauttineen mieshenkilön.

Neljän nuorukaisen mukaan autoon lähteneeltä mieheltä ryöstettiin 300-400 markkaa sekä hänen nimelleen kirjoitettu Helsingin Osakepankin Kaukaisten konttorin säästökirja.

Nuorukaiset pakenivat autolla paikalta ja ryöstön uhri joutui kävelemään 4-5 kilometriä Hyvinkään kaupunkiin.

 

(Lyhennelmä Hämeen Sanomissa 24.12.1966 julkaistuista uutisista)

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic