Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Kortteliajajia saalistettiin

Satoja rekisterinumeroita merkittiin eilen kirjoihin ja kansiin Liikkuvan poliisin ja Hämeenlinnan poliisilaitoksen eilisiltana kahteen eri otteeseen suorittamassa ratsiassa, jossa yritetiin saalistaa Hämeenlinnan keskikaupunkia iltaisin terrorisoivia kortteliajajia.

Kymmenen konstaapelia oli sijoittunut viiteen eri pisteeseen kaupungin vilkkaimpiin risteyksiin.

Ensimmäisen ratsiatunnin aikana havaittiin neljä kertaa samaa korttelia kiertäviä autoilijoita puoli tusinaa ja toisen valvontatunnin aikana näitä autoilijoita löydettiin kaikkiaan 14 kappaletta.

Pikasakkoja ei tässä ratsiassa annettu, vaan autoilijat joutuvat vastaamaan liiallisesta autoiluinnostaan raastuvanoikeudessa.

Eilisilta ei ollut kaikkein vilkkaimpia iltoja kortteliajon suhteen. Viranomaiset saattoivat myös havaita, että tieto valvonnasta ”vuoti” melko pian kortteliajajien keskuuteen.

Jouluksi tuodaan maahamme n. 200 000 joulutähtiruukkua
Joulukukkien tuotantoon on kauppapuutarhoissa varauduttu jo syyskesästä lähtien, jolloin hollantilaiset kukkasipulit saapuivat maahamme.

Perinteisten tulppaanien, hyasinttien ja kielojen lisäksi on punakukkainen joulutähti meillä yhä suositumpi.

Joulutähteä viljellään Suomessa toistaiseksi vain harvoissa puutarhoissa, sillä sen kasvatus on melko vaikeaa. Täksi jouluksi tuodaan maahamme noin 200 000 joulutähtiruukkua, kerrottiin kauppapuutarhaliitosta torstaina.

Joulutähti, joka meilläkin on nyt kovasti tulossa markkinoille, on esim. Tanskassa miltei suosituin joulukukka. Siellä sitä myydään myös leikkokukkana.

Joulumarkkinoille on lisäksi kasvamassa myös mm. krookuksia ja annansilmäbegonioita.

 

Uutiset on julkaistu Hämeen Sanomissa 5.11.1966

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic