Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Kunnallinen kuntosali avattiin Turengissa

Turengissa avattiin ja esiteltiin viikonloppuna Janakkalan kunnan kuntosali.

Ajatus kunnallisen kuntosalin rakentamisesta Janakkalaan on herännyt urheilulautakunnan jäsenten piirissä. 

Sopiva sijoituspaikka kuntosalille saatiin, kun v. 1966 keväällä ryhdyttiin rakentamaan väestönsuojelukeskusta Turenkiin. Jo ennen väestönsuojelukeskuksen rakennustöiden aloittamista teki kunnanhallitus periaatepäätöksen kuntosalin sijoittamisesta väestönsuojaan.

Saadakseen kuntosaliin mahdollisimman tarkoituksenmukaiset ja nykyaikaiset välineet kävi urheilulautakunta tutustumismatkalla Pajulahden urheiluopistossa.

Kaikki kuntoiluvälineet on valmistettu Janakkalan kunnan metallityöalan ammattikursseilla teknikoiden Risto Heikkisen ja Erkki Salosen johdolla. Kaikki välineet ovat ensiluokkaisia ja niiden kokonaiskustannuksiksi muodostui noin 1000 markkaa, mikä käytännössä vastaa ainoastaan aineiden hintoja.

Kuntoaseman tarkoituksena ei suinkaan ole toimia pääasiallisesti aktiiviurheilijoiden valmennuspaikkana, vaan pääpaino sen toiminnassa on tarkoitus asettaa tavallisen kuntourheilijan kuntokohotustyölle.

Eurovision voittajasävelmää myyty jo 250 000 kappaletta
Englanti voitti Eurovision sävellyskilpailun sävelmällä ”Puppet on a string” (Sätkynukke), jonka esitti paljasjalkainen, minihameinen Sandie Shaw. Sävellys sai 47 pistettä 160 mahdollisesta.

Voittajasävelmän on säveltänyt irlantilainen Phil Coulter ja sanoittanut skotlantilainen Bill Martin, ja sitä on myyty kotimaassaan jo 250 000 kappaletta.

Suomen sävellys ”Varjoon, suojaan” – sävelmä Lasse Mårtensonin ja sanat Alvi Vuorisen käsialaa – sai kolme ääntä. Laulun esitti Fredi.

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic