Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Lyseolaispoikien surmanajoon syyllistynyt sai vuoden tuomion

Hauhon tuomiokunnan syyskäräjillä oli eilen illalla esillä Vanajan Kankaantakana syyskuun 28. päivänä sattunut liikenneonnettomuus, jossa kaksi Rengon Ahoisista kotoisin olevaa 13-vuotiasta lyseolaista poikaa saivat surmansa.

Surmanajoon syyllisenä tuomittiin Hämeenlinnassa asunut, 23-vuotias kuorma-autonkuljettaja yksinteoin tehdystä törkeästä varomattomuudesta liikenteessä ja kahdesta kuolemantuottamuksesta yhdeksi vuodeksi vankeuteen. Ajolupansa hän menetti vuoteen 1970 asti.

105 tietokonetta Suomessa
Tietokoneiden määrä on viime vuosina kasvanut nopeasti maassamme, ja tällä hetkellä niitä on jo käytössä 105 kappaletta, kerrotaan asiantuntijataholta.

Tilauksessa on parhaillaan viitisenkymmentä tietokonetta, mutta niiden toimitusaika saattaa venyä jopa pariksi vuodeksi.

Eniten on tietokoneita, 27 kappaletta, tuotantolaitosten käytössä. Valtio omistaa 16 tietokonetta ja loput ovat vakuutuslaitoksilla, pankeilla, liikelaitoksilla, asiakaspalveluyhteisöillä, maahantuojilla, öljy-yhtiöillä ym.

Rattijuopot koville Englannissa
Englannin kuljetusasian ministeri Barbara Castle toivoo voivansa vähentää liikenneonnettomuuksien uhrien lukua 18 000 – 32 000:lla vuodessa rankaisemalla ajajia, jotka juovat liikaa. 

Alahuone käsittelee ehdotusta, jonka mukaan on rikollista ajaa autoa, jos 100 millilitrassa verta on enemmän kuin 80 milligrammaa alkoholia. Yhdeksän viskin tai 2,5 olutlitran vaikutus arvioidaan tällaiseksi.

Kuka tahansa voidaan vaatia kokeeseen, jos hänen epäillään olleen liikenneonnettomuudessa.

 

Uutiset on julkaistu Hämeen Sanomissa 9.11.1966

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic