Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Nainen linja-autonkuljettajaksi

Pääkaupungissa nähtäneen piakkoin nainen ohjaamassa kaupungin liikennelaitoksen bussia. Liikennelaitoksen parhaillaan menossa olevalla linja-autonkuljettajakurssilla on nyt ensi kertaa mukana naisoppilas.

Uranuurtajana on Kirsti Kaskenviita, joka aiemmin on toiminut rahastajana. 

Kurssi, jolla on 18 oppilasta päättyy 15. marraskuuta. Ajoharjoittelun liikenteessä ovat oppilaat aloittaneet keskiviikkona. harjoittelua ohjaa vanhempi kuljettaja.

Kurssilla hyväksytyt saavat nimityksen aluksi vuoden koeajalla.

Milloinkaan aiemmin ei nainen ole toiminut HKL:n linja-autonkuljettajana. Raitiovaunun ratissa sen sijaan on naisia nähty jo vähän aikaa pääkaupungissa.

Linnan Piiputtajilla kuukausikokous
Äskettäin perustetun hämeenlinnalaisten piippumiesten veljeskunnan Linnan Piiputtajien kuukausikokous pidettiin keskiviikkona Kaupunginhotellissa. Saapuvilla oli 16 piipunpolttajaa.

Piipunpolton marraskuun kuukausikilpailun mestariksi Hämeenlinnassa selvisi Rauni Sipiläinen, joka poltti 3,3 gramman tupakkapanosta 1 tunnin ja 10 minuuttia. Toiseksi sijoittunut Martti Niskanen ylti neljä minuuttia yli tunnin aikaan ja seuraava Unto Parkkali minuuttia vaille tunnin aikaan.

Kokouksen aikana nähtiin filmi, jossa esiteltiin Strengbergin tupakkatehdasta ja tupakan valmistusta. Lisäksi kuultiin kauppias Jouko Ritan selostus Helsingissä 23.10. pidetystä piippumiesten valtakunnallisesta kokouksesta, jossa mm. annettiin uudet piipunpolttokilpailun säännöt.

Joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona kello 19 kokoontuvan Linnan Piiputtajien seuraavassa kokouksessa joulukuussa kilpaillaan piipulla ja tupakalla lahjoitetusta joulukinkusta.
 

Uutiset on julkaistu Hämeen Sanomissa 4.11.1966

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic