Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Olutravintola Hattulaan

Osuusliike Häme on Oy Alkoholiliike Ab:n hallintoneuvostolle tehnyt anomuksen saada oikeuden anniskella mallasjuomia (C-oikeudet) sekä saada korvauksen anniskelusta III hintaluokan mukaan. Haarikka-niminen olutravintola sijaitsisi Parolassa Osuusliike Hämeen omistamassa talossa.

Hattulan kunnanhallitus oli esittänyt valtuustolle, että se puoltaisi anomusta. Kunnanhallituksen jäsen Unto Hänninen oli ilmoittanut päätöstä vastaan eriävän mielipiteensä. Äänestyksessä kunnanhallituksen ehdotus voitti äänin 17-6.

Seurakuntatalon vihkiminen piispantarkastuksen kohokohta
Tampereen hiippakunnan uuden piispan Erkki Kansanahon ensimmäinen seurakuntavierailu Hämeenlinnan rovastikunnassa alkoi eilen Hattulassa. 

Lauantaipäivän kohokohdaksi muodostui viime talvena valmistuneen seurakuntatalon vihkiminen tarkoitukseensa. Piispa Kansanaho ilmaisi ilonsa seurakuntatalon valmistumisesta – edellisessä piispantarkastuksessa siitä oli lausuttu toivomus, nyt voidaan jo kokoontua uusissa suojissa. Seurakuntalaisten joukko täytti salin viimeistä sijaa myöten.

Televisiota ei vielä ole
Operaatio ”Jouluksi kotiin” ei ole läheskään kaikille Hämeenlinnan keskussairaalan potilaille mahdollinen. 

Illat, varsinkin pyhäillat ovat pitkiä, ja ajatukset ankeita. Potilailla on käytössään kodikkaat seurustelutilat, mutta tarinat tahtovat kiertää aina samaa raskasta rataa.

Seurusteluhuoneen nurkkaus odottaa vielä televisiota, joka hetkeksi karkottaisi painavat ajatukset ja toisi sairaalan ulkopuoliset tapahtumat potilaiden keskustelun piiriin.

Mistä piiristä lähtisi lämmin aloite: televisio keskussairaalan potilaille.

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic